ActualitatAcord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViPactesPactes València

La Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi posa en marxa el nou Projecte Experimental d’Ocupació ADAPT@+T 22

By 20/06/2022June 22nd, 2022No Comments

ADAPT@+T 22 pretén continuar articulant els seus eixos d’actuació cap a l’ocupació en una triple via. Territori: reforçant l’articulació territorial i el valor afegit que pot oferir el territori als seus productes i serveis; empresa: facilitant l’accés a recursos i actituds empresarials adaptades a les necessitats de la situació actual, comarcal i global;i ocupació: enfortint l’ocupabilitat dels demandants mitjançant el reforç del seu accés a la formació, el canvi d’actituds i el desenvolupament d’aptituds digitals i comunicatives.

En el seu marc general, el nou projecte manté la necessitat de confrontar els dos grans reptes de la comarca, el social i el demogràfic, a més del canvi de model econòmic accelerat per l’última crisi econòmica. I defineix com a sectors econòmics estratègics Turisme, Agroalimentari i Comerç (com a servei de proximitat), sempre des d’actuacions inspirades en els valors definits en l’Estratègia Territorial: identitat, sostenibilitat i innovació.

Per a abordar aquests reptes es pretén:

– Afermar les xarxes territorials col·laboratives i, especialment, la relació pública-privada dels agents econòmics del territori mitjançant la governança participativa.

– Continuar amb l’impuls al sector transversal del Turisme i la marca de destí Tierra Boval, que abasta a tot el territori i possibilita el seu desenvolupament integral.

– Reforçar i impulsar l’important capital territorial lligat als recursos naturals:

  • La creixent tendència de l’ecològic i natural amb l’augment de demanda de productes i serveis agroecològics i forestals.
  • El sector agrari constituït per agricultors i indústria transformadora amb un important pes de l’ecològic amb el vi com el seu principal exponent.
  • La important massa forestal, un atractiu per a la producció bio-energètica i el turisme.

– Incentivar la cohesió dels sectors econòmics per a propiciar les noves iniciatives, la creativitat i la innovació.

I sempre entenent com a prioritària la necessitat de relleu generacional enfront del procés d’envelliment del capital laboral humà de la comarca.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) ha aprovat el finançament del Projecte Experimental d’Ocupació ADAPT@+T 22, dins del pla AVALEM TERRITORI. L’àmbit d’execució del mateix està circumscrit al territori de les dènou entitats signants de l’Acord Territorial en matèria d’Ocupació i Desenvolupament de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, totes elles pertanyents als nou municipis que componen la comarca: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Leave a Reply