Banner Avalem Territori
Imatge capçalera Processos Innovacio Missions

PROCESSOS D'INNOVACIÓ TERRITORIAL

La innovació constitueix un dels fonaments del desenvolupament territorial, juntament amb l’existència de recursos i la implantació de xarxes d’actors territorials. La innovació, considerada com els canvis adaptats per a millorar un escenari socioeconòmic determinat, té una dimensió territorial indubtable. Els territoris són “més o menys innovadors”, tenen una capacitat per a innovar determinada en funció dels diversos factors que trobem en ells.
Les Universitats de València, Alacant i Jaume I estan abordant de manera coordinada estudis dirigits a identificar i analitzar els processos d’innovació en territoris concrets, caracteritzats pel desenvolupament de sectors econòmics competitius, amb una manifesta dimensió internacional.
Els treballs realitzats durant 2019 i 2020 han abordat sectors com l’agricultura (citricultura, oleïcultura, hortofructicultura), l’agroindústria (viticultura), la indústria (ceràmica, automòbil, plàstic), el turisme (urbà, litoral, interior) o els serveis avançats en territoris de referència (Els Ports de Morella, el Maestrat, la Plana de Castelló, l’Àrea Metropolitana de València, la Ribera del Xúquer, la Marina Alta, la Foia de Castalla, la conurbanització d’Alacant-Elx, l’Alt i Mitjà Vinalopó, el Baix Segura, o els Parcs Naturals).