Acord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViActualitatPactesPactes València

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi inicia el Projecte ADAPT@+T 2020

By 10/11/2020No Comments

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha aprovat el finançament d’un nou projecte experimental d’ocupació, dissenyat per tècnics de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, dins del programa EMPACE 2020.

ADAPT@+T 2020 manté la marca del projecte per a reforçar el treball de comunicació realitzat, així com una imatge i repercussió social cada vegada més consolidada. D’aquesta manera, LABORA i la MITV es posicionen com a entitats de referència per a la dinamització del teixit social i econòmic de la comarca Utiel-Requena.

El nou projecte pretén fer front a una sèrie de reptes, adaptant-se i superant les circumstàncies imposades per la Covid-19 i les existents dinàmiques de despoblació i despoblament que afecten, de manera desigual, a la comarca. L’horitzó de superació és l’accessibilitat intel·lectual al món digital, la superació de la bretxa de gènere, la desocupació de llarga duració, la consonància entre formació i ocupabilitat, la Territorialitat com a motor de la iniciativa i innovació empresarial, l’exploració de nous nínxols econòmics i l’ampliació de les xarxes de comunicació i iniciatives participatives.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU en l’Horitzó 2030 constitueixen la base conceptual que ha permés establir àmbits d’innovació pel que fa a la intervenció del projecte.

El resultat són els eixos d’actuació dels quals consta ADAPT@+T: coaching per a l’emprenedoria, Economia social i espais col·laboratius de treball (BobalHub), Capacita TIC (competències digitals), governança participativa, formació d’acompanyants turístics, impuls empresarial i resiliència i, finalment, un eix transversal de comunicació i difusió.

El caràcter global de les accions a emprendre per ADAPT@+T 2020 fa necessari coordinar el projecte experimental amb la resta de les accions de la MITV. Destaquen el Pla de Dinamització i Governança Turística (al costat de Turisme Comunitat Valenciana i València Turisme), les Jornades de Responsabilitat Social (organitzades per diversos municipis de la comarca en col·laboració amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica), accions relacionades amb la Formació per a l’Ocupació i la Xarxa Jove (al costat de l’IVAJ).

ADAPT@+T 2019, comprés entre els mesos d’octubre de 2019 i 2020, ha destacat per la seua capacitat d’adaptació a la conjuntura de la Covid-19 a través de la implementació d’un servei d’atenció online a usuaris i la participació i la comunicació online amb fòrums multisectorials i ciutadania a través de la campanya #TuComarcaTuFuturo. Un altre de les fites d’aquest programa ha sigut el disseny de l’Estratègia Territorial d’Ocupació per a la comarca. En total, s’han atés a més de 494 usuaris (63% van ser dones i 27% joves), s’han gestionat 74 llocs d’ocupació i s’ha aconseguit un gran empenyiment en les xarxes socials d’àmbit comarcal, amb més de 800 publicacions realitzades i compartides en els tres perfils de la Mancomunitat (Facebook, Twitter i Instagram), les xifres d’abast de la qual superen les 800.000 en total.

Leave a Reply