25 D’OCTUBRE. LA BRIGADA ANTIPLAGUES

La salut dels boscos està molt lligada a les aus que habiten en ell. Els carboners, mallerengues, agateadors o el trepador blau són algunes de les espècies que trobem en la nostra brigada antiplaga.

S’alimenten d’insectes que, en moltes ocasions, causen greus danys als arbres, com és el cas de la processionària.

El Parc Natural ha instal·lat caixes niu que serveixen de refugi i ajuden a la seua reproducció. En aquestes dates, una vegada abandonades les caixes, és el moment idoni per a les tasques de revisió i neteja de cara a la següent primavera.
Acompanya’ns i gaudeix d’un matí diferent en l’Àrea Recreativa de Don Guillén. Sota l’ombra de les pinedes negrals coneixerem una mica més de les aus que componen la brigada antiplagues i que nidifiquen en el territori amb la revisió i neteja de les seues caixes niu.

El 25 d’octubre, a les 10:30h., en l’Àrea Recreativa de Don Guillen a 3 km del nucli urbà direcció Losilla de Aras. Les places són limitades, per a inscriure’t pots telefonar al 660127491 o enviant les teues dades a parc_puebladesanmiguel@gva.es.

 

4 DE NOVEMBRE. INICIACIÓ Al TURISME ORNITOLÒGIC

L’Ajuntament de Castielfabib realitzarà el pròxim 4 de novembre el primer taller de “Iniciació al Turisme Ornitològic”, totalment gratuït.
Volem que la població participe en el taller, aprenga i entenga aquest tipus de turisme com una modalitat d’ecoturisme que té com a motivació principal, però no única, l’observació i el gaudi dels ocells i el coneixement dels seus hàbitats. Aquest taller es realitza en modalitat presencial en el baix de l’Ajuntament de Castielfabib.

Es dividirà en dos apartats: part teòrica, de 09.00h. a 14.00h.; i part pràctica, de 15.00h. a 18.00h.

La inscripció es pot realitzar a través de la pàgina web del CdT o contactant amb l’AEDL de l’Ajuntament de Castielfabib al 978 783100.

 

10, 11 i 12 DE NOVEMBRE. PROGRAMES EXTRAORDINARIS

El Centre d’Emprenedoria i Innovació de la Mancomunitat del Racó d’Ademús organitza el 10, 11 i 12 de novembre un curs de competències digitals per a créixer del local al global, dirigit a dones. El taller, que es realitzarà en modalitat online i és gratuït, disposa de tres nivells:

– Nivell Principiants, dirigit a dones que no usen en el seu dia a dia eines digitals ni xarxes socials.

– Nivell Intermedi, dirigit a dones que usen algunes eines digitals o xarxes socials, però no coneixen totes les seues possibilitats.

– Nivell Avançat, orientat a dones que ja empren les xarxes socials i altres eines digitals en els seus negocis i es poden beneficiar de contingut més avançat.
Aquest taller es realitzarà en modalitat online en l’horari de 15.30h. a 17.00h. La inscripció es pot realitzar telefonant al 978782425 o enviant un correu electrònic amb les dades de l’assistent a emprenderincon@gva.es.

 

10 DE NOVEMBRE. ARQUITECTURA VERNACLA DEL RACÓ D’ADEMUZ

L’Ajuntament de Castielfabib realitzarà el pròxim 10 de novembre el primer taller de “Arquitectura Vernacla del Racó d’Ademuz”, totalment gratuït.

 

11 DE NOVEMBRE. DE QUÈ VAN LES DROGUES. COM ACTUAR ENFRONT DEL CONSUM

L’11 de novembre la tècnica de Joventut, en conjunt amb la Diputació de València, organitza una sessió on es transmetran els coneixements bàsics perquè les famílies puguen estar informades i actuar davant la sospita d’un consum dels seus fills adolescents (drogues, usos, efectes, conseqüències).

Aquesta sessió tindrà lloc en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Ademús, a les 16:30h.

Per a inscriure’s poden telefonar al 978782425 o enviar un correu electrònic a tecnicadejuventud@gmail.com.

 

13-15 DE NOVEMBRE. RAID ADEMUZ

Durant el cap de setmana del 13 al 15 de novembre se celebren tres dies de competició eqüestre a Ademús, organitzat pel Club Albalat Endurance.
Durant tot el cap de setmana se celebraran les proves de selecció de cavalls joves de raid AECCA.

A més, el divendres 13 se celebra la competició del CEI3* i CEN3* (160km y 140km) i el dissabte, 14 de novembre, se celebra la Copa del Rei en CEI2* i CEN2*.

Per a tindre més informació d’aquest esdeveniment es pot consultar la web i xarxes socials de Raid Ademuz.

 

21 DE NOVEMBRE. I CACERA DE LA RABOSA DEL MOTOCLUB RINCÓN D’ADEMUZ.

El dissabte 21 de novembre se celebra la I cacera de la rabosa en el Racó d’Ademús, organitzada pel Club Motoclub Rincón d’Ademuz. La cacera de la rabosa és una competició que es realitza entre radioaficionats 4×4, on un d’ells pren el paper de Rabosa, amagant-se (“cau”) i els altres participants han de trobar-ho.

Aquesta competició consisteix en trobar els radiotransmissors de “la rabosa”, amb l’ajuda de mesuradors de camp o mitjançant els receptors de ràdio que porten cadascun dels participants, ajudats de GPS i mapes cartogràfics.

L’eixida tindrà lloc a les 23.15 h. A més, els 15 primers i 4 esmiters rebran premis, tots ells productes de primera qualitat procedents del Racó d’Ademuz, com suc artesanal de poma esperiega Ricarda Brun, torró Dotoher, productes de Carnes Roselló, mel ecològica la Capullita, melmelada delícia de poma esperiega La Casa Antiga i roba del Motoclub Rincón d’Ademuz.

L’objectiu es promoure el producte comarcal, d’altíssima qualitat, i com a agraïment al suport que reb el Motoclub en les seues activitats per part de les empreses de la zona. Per a tindre més informació d’aquest esdeveniment es pot consultar la web i xarxes socials de Motoclub Rincón d’Ademuz.

 

23 DE NOVEMBRE. PRODUCTES LOCALS, DE PROXIMITAT I KM0: PRODUCCIÓ, VENDA I NORMATIVA

El Centre d’Emprenedoria i Innovació de la Mancomunitat del Racó d’Ademús organitza, al costat de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica un webinar sobre “Productes Locals, de proximitat i Km0: Promoció, venda i normativa” el 23 de novembre en l’horari de matí, on s’exposaran i debatran totes les qüestions relacionades amb la producció i venda dels productes de proximitat.

Les persones interessades poden inscriure’s telefonant al 978 782425 o enviant un correu electrònic amb les dades de l’assistent a emprenderincon@gva.es

 

23 DE NOVEMBRE. XARRADA-TALLER SOBRE CONSUM RESPONSABLE

L’Ajuntament de Vallanca i la Generalitat Valenciana organitzen una xarrada sobre el consum responsable, en la qual tractaran d’exposar, de manera amena què és això del consum responsable, qui pot ser un consumidor responsable, raons per a promoure’l i claus per a fer una compra més sostenible.

Aquesta xarrada es realitzarà a la sala d’exposicions del Centre BTT Santerón, a Vallanca, a les 12:00h. Les persones interessades poden inscriure’s contactant amb l’Ajuntament de Vallanca.

 

23 DE NOVEMBRE. TALLER SOBRE RECICLATGE CREATIU

L’Ajuntament de Vallanca i la Generalitat Valenciana organitzen un taller sobre el reciclatge creatiu.

Una activitat dirigida a escolars, encara que també a adults, en la qual, amb imaginació i creativitat, es puga construir algun objecte reutilitzant alguns dels residus que es generen en el seu entorn que d’una altra manera acabarien en el contenidor, fomentant actituds positives cap al medi ambient i seguint bones pràctiques en relació al consum responsable.

Aquesta xarrada es realitzarà a la sala d’exposicions del Centre BTT Santerón, a Vallanca, a partir de les 16.15 h. Les persones interessades poden inscriure’s contactant amb l’Ajuntament de Vallanca.

 

DE DIMECRES A DIUMENGE. PROGRAMA #ADEMUZCONLOS5SENTIDOS

L’Ajuntament d’Ademús i la Tourist Info Ademuz organitzen les experiències #AdemuzconLos5Sentits durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.
Algunes de les activitats que es poden gaudir dins del Programa de la Tardor:
Descobreix Ademús i fosqueja a Ademús; el llegat de Mas del Olmo; Vestigis de Sesga; Bohílgues en Estat Pur; La Celadilla, del Turía als Ibers; Els mestres de Pedra en Sec; entre barraques i lavandes.

Per a assistir a aquestes activitats és necessària reserva, telefonant al 666715445 o enviant un correu electrònic a ademuzguia@gmail.com. Aquestes visites tenen un cost de 3€ per a persones majors de 10 anys.

Per a més informació de les Experiències de #AdemuzConLos5Sentidos es pot consultar la web de l’Ajuntament d’Ademús o les xarxes socials de l’oficina Tourist Info Ademuz.

Leave a Reply