ActualitatPacte per a l'Ocupació en la ciutat de ValènciaPactesPactes València

València i la UPV impulsen l’Aula Emprén Startupv per a despertar la iniciativa emprenedora de valencians i valencianes

By 14/10/2022No Comments

Aquesta nova iniciativa contempla un programa de llançament de startups, la celebració d’un hackatón, així com accions de foment del talent STEM femení.

L’Ajuntament de València, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València, ha creat ‘Aula Emprén Startupv València’, una iniciativa que té com a objectiu millorar la capacitat d’emprenedoria de l’alumnat donant suport al desenvolupament de noves iniciatives empresarials.

 

“Amb iniciatives com a Aula Emprén Startupv busquem incrementar l’activitat emprenedora a la nostra ciutat, per a enfortir així el teixit productiu local empresarial i afavorir el foment de noves iniciatives empresarials més innovadores que sumen al fet que València siga referència en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat, així com en el desenvolupament de tecnologia i innovació”, ha destacat el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan.

 

Per part seua, el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capella, ha explicat que des d’aquesta institució “hem de ser proactius, creatius i generar sinergies amb les empreses i institucions per a propiciar escenaris d’oportunitats per a l’alumnat, per això impulsem aquest projecte amb el consistori, que juntament amb Aula Talent són una eina de gran valor per a ajudar a incrementar l’ocupabilitat dels nostres graduats i graduades”.

Aquesta nova aula desenvoluparà, entre altres activitats, un programa de llançament de cinc noves iniciatives emprenedores de startups i spin-offs basades en la innovació impulsades per equips formats per persones d’entre la ciutadania.

En concret, aquest servei consistirà en 10 hores de mentoria de la unitat d’emprenedoria de la Universitat Politècnica de València, IDEES UPV, per cada iniciativa emprenedora, accés a beneficis i sinergies de l’ecosistema universitari StartUPV i en la possibilitat d’aplicar participar en els programes d’incubació també en la mateixa UPV en la mateixa Universitat o en espais estratègics de l’Ajuntament.

A més, en el marc del conveni que regula la creació d’aquesta aula s’estableix també la col·laboració per a la implementació d’un hackatón per a la identificació i resolució de reptes mitjançant l’ús de noves tecnologies digitals en la qual participe la ciutadania i es premien les millors solucions presentades sota els criteris d’innovació, escalabilitat i triple impacte. En aquesta activitat es fomentarà especialment l’emprenedoria femení i la creació de startups i spin-offs promogudes per dones, mitjançant la creació d’una categoria específica per a això.

De la mateixa manera, també es treballarà en la generació d’un esdeveniment de difusió de les principals iniciatives emprenedores de les startups i spin-offs de la UPV a la ciutadania i a l’ecosistema emprenedor valencià.

Es posarà especial focus al foment del talent STEM femení a través de la promoció i difusió de casos d’èxit, activitats dirigides, ponències i xarrades dins d’iniciatives Espai Lidera i Treballem Iguals de València Activa.

Finalment, es treballarà en el desenvolupament d’activitats específiques conjuntes en els esdeveniments VLC Startup Market i altres de la mateixa UPV per a foment de l’emprenedoria i la seua difusió entre la ciutadania com ara espais per a prototips o de co-creació a la ciutat.

El desenvolupament d’aquestes activitats serà dut a terme a través de l’Àrea d’Emprenedoria IDEES UPV, dependent del Vicerectorat d’Estudiants i Emprenedoria. Així mateix, en funció dels projectes concrets realitzats per l’Aula, podran col·laborar en aquests, altres centres, departaments i instituts.

 

IDEASUPV, 30 anys impulsant l’emprenedoria

 

IDEASUPV és l’òrgan impulsor i gestor de les iniciatives empresarials nascudes en la UPV. La seua missió és fomentar i desenvolupar la cultura emprenedora en la UPV, sensibilitzar i dinamitzar a la comunitat universitària en la creació i suport de noves empreses, i donar suport a la creació i desenvolupament d’empreses innovadores i de base tecnològica en la Comunitat Valenciana, principalment.

IDEASUPV, que enguany compleix 30 anys d’activitat, és, a més, la unitat responsable d’informar, orientar i assessorar la comunitat universitària sobre el procés de creació d’empreses.

Leave a Reply