Acord Territorial pel Consell Econòmic i social comarcal Foia de Buñol-ChivaActualitatPactesPactes València

La Foia celebra diferents jornades en el marc del Pacte per l’ocupació

By 14/10/2022No Comments

En els últims mesos s’han celebrat cinc jornades en les quals ha sigut protagonista una diversa representació del teixit productiu i social de la comarca.

Des de la mancomunitat s’aposta fermament per la col·laboració pública-privada per a la dinamització de les empreses i la creació d’ocupació.

AGROTURISME

Va tindre lloc el passat 27 d’abril, amb la visita del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i associacions i especialistes del sector, que ens van parlar del seu treball i experiència. En la seua intervenció, el president de la mancomunitat, Miguel Tórtola, va posar en relleu el potencial per a la recuperació social i econòmica de la nostra comarca. El personal tècnic de l’entitat va traslladar les tendències de present i futur en aquest àmbit per als diferents municipis.

FÒRUM EQÜESTRE

El mes de maig es va celebrar aquesta trobada, en el marc del programa de Projectes Experimentals, amb entitats del sector a la comarca per a escoltar les seues propostes i necessitats, i informar-los de les noves iniciatives mancomunades, amb l’objectiu conjunt de crear més oportunitats i ocupació. Tant el president de l’entitat, Miguel Tórtola, com l’equip de professionals de la mancomunitat van traslladar la seua disposició a continuar sumant esforços.

TROBADA AMB ASSESSORIES

El 4 de juliol, diferents assessories a empreses de la comarca van compartir taula de treball amb el personal tècnic de l’entitat, a la qual va assistir el seu president, Miguel Tórtola. Va resultar molt interessant escoltar les necessitats i propostes d’aquests negocis que coneixen bé el teixit productiu local. També se’ls va traslladar la visió des de la mancomunitat i es van acordar espais de col·laboració de present i de futur.

FONS EUROPEUS

També al juliol, va visitar la mancomunitat el Grup d’Acció Local de la Foia per a donar detalls de la via d’accés als fons europeus LEADER, dirigits a empreses de molt diferents sectors que tenen en comú contribuir al desenvolupament en l’àmbit rural. Sens dubte, una ajuda necessària en l’actual context de recuperació social i econòmica.

AJUDES A l’HABITATGE

L’última de les jornades organitzades al juliol es va dedicar a informar la ciutadania sobre les diferents ajudes públiques a la rehabilitació d’habitatges. Una oportunitat per a millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica, entre altres aspectes que fan més habitable i còmode la nostra llar. Cal recordar que el servei d’arquitectura comarcal de la mancomunitat assessora de forma personalitzada sobre les ajudes i presta el suport necessari per a realitzar els tràmits administratius.

Durant els pròxims mesos continuarà l’escolta activa de les diferents entitats i persones que conformen el Pacte territorial per a l’ocupació i el desenvolupament local a la comarca La Foia de Bunyol-Xiva, així com amb el treball conjunt oferint serveis públics mancomunats de la mà de professionals. De tot això es continuarà informant en els següents butlletins.

Leave a Reply