Acord territorial per l'Ocupació Camp de TúriaActualitatPactesPactes València

L’Acord Camp de Túria acosta la cultura emprenedorea als Institus de la Comarca

By 14/10/2022No Comments

L’objectiu és preparar als adolescents del present per al mercat laboral actual i del futur.

L’Acord Camp de Túria continua amb la seua missió d’acostar la cultura emprenedora als instituts de la comarca. En aquests moments el personal tècnic està tancant ja la programació del curs 2022/2023 amb els responsables dels centres docents.

En concret, es tracta de realitzar sessions que servisquen perquè els estudiants coneguen el concepte de emprenedoria i les actituds necessàries per a emprendre. Quines oportunitats laborals els oferirà el futur, així com aprendre a adaptar-se als nous temps; coneixements que serveixen per a endinsar als joves en la cultura emprenedora i que serveixen per a conéixer nous conceptes, noves realitats com les soft skills, els nòmades de coneixement KnowMads i el VUCA, acrònim utilitzat per a descriure o reflectir la volatilitat, incertesa, complexitat i ambigüitat de condicions i situacions.

Així, l’IES Laurona (Llíria) serà el primer centre que rebrà una jornada sobre economia social i la figura jurídica de cooperativisme. Després d’aquesta primera cita seguiran altres destinades a l’alumnat de 4t de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. En concret, el curs passat es van impartir més de 110 xarrades.

A més d’aquestes formacions sobre emprenedoria i joventut també es dona suport a les aules d’emprenedoria que s’han creat des de l’any passat en els instituts de la comarca. Uns espais que serveixen per a endinsar a la joventut en la cultura emprenedora a través de l’orientació, el suport i la formació de les persones que tinguen una idea per a transforma-la en un projecte.

Paral·lelament i per a afermar aquests conceptes i conéixer entitats que donen suport a l’economia social s’han programat dues jornades al costat de la Universitat de València, Fevecta (Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat) i Aesal (Agrupació Empresarial de Societats Laborals i Economia Social de la Comunitat Valenciana). La primera d’elles està programada per al pròxim 18 de novembre en el centre multiusos de Llíria.

Leave a Reply