ActualitatAcord-Pacte Territorial per a la creació d'ocupació i desenvolupament local Racó d'AdemuzPactesPactes València

Treballant en la implantació del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic de Cures Auxiliars d’Infermeria

By 15/12/2021No Comments

Des del Centre d’Emprenedoria i Innovació del Racó d’Ademús s’han anat recollint els suggeriments i peticions de la població pel que fa a la seua formació acadèmica i en relació a les necessitats de la comarca.

El treball conjunt del personal de les administracions municipals, la Mancomunitat de Municipis del Racó d’Ademús i l’IES d’Ademús i el seu alumnat, ha posat de manifest la sol·licitud de la implantació del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic de Cures Auxiliars d’Infermeria.

La sol·licitud d’aquesta formació professional s’avala, no sols per part de la demanda de la població com un futur acadèmic, sinó també per la necessitat de formar a una població interessada en cobrir una necessitat existent a la comarca. A això caldria afegir-li la gran oferta d’eixides acadèmiques que té aquesta formació per a aquelles persones que volen continuar la seua formació amb estudis superiors.
S’esmenta que hi ha una necessitat a cobrir, ja que demogràficament el Racó d’Ademús es caracteritza per una població envellida, la qual demana una sèrie de cures auxiliars per part de personal qualificat.

Des de la Mancomunitat de Municipis del Racó d’Ademús es dona un servei de cures auxiliars a domicili per part del departament de serveis socials per a aquelles persones dependents. La demanda d’aquest servei s’ha anat incrementant al llarg dels anys, i per tant, l’augment de contractació de personal titulat i amb experiència. En moltes ocasions es troben persones amb experiència i capaces per a desenvolupar els objectius que impliquen aquest treball, però algunes d’aquestes no disposen de la formació professional requerida per a cobrir aquest treball.

El futur alumnat tindria la facilitat de realitzar les seues pràctiques professionals en la seua pròpia comarca, ja que la titulació acadèmica en aquest cicle de grau mitjà no és només demanat pels serveis que ofereix la Mancomunitat sinó també per la Residència d’Ancians d’Ademús. En aquests casos, poder realitzar les pràctiques en aquestes entitats amb gran demanda dona la possibilitat d’una futura contractació laboral.

De moment, s’han realitzat diverses reunions entre les administracions públiques de la comarca, l’IES d’Ademús i prospector corresponent de Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a valorar la implementació del cicle a la comarca, quedant a l’espera de l’aprovació de la memòria presentada per a la seua sol·licitud d’implementació.

Per a totes aquelles persones interessades en el procés d’implementació i futures formacions poden contactar-nos al Centre d’Emprenedoria i Innovació telefonant al 978 78 24 25 o a través de les nostres xarxes socials en Facebook Emprén Rincón o en Instagram Rincón Impulsa.

Leave a Reply