ActualitatPacte Territorial per a l’Ocupació Maestrat LitoralPactesPactes Castelló

Comença el procés informatiu per constituir en egm els diversos poligons de Vinaròs

By 15/12/2021No Comments

OBSEDI, després de impulsar la creació de l’EGM Abastos-Collet de Benicarló, comença el mateix procés al municipi de Vinaròs.

Des de principis d’estiu de 2021, el grup de treball OBSEDI i les regidories de Promoció Econòmica, d’Urbanisme i d’Indústria de l’Ajuntament de Vinaròs, representades pels seus regidors Maria Cano, Chechu Chaler i Fernando Juan, van començar a treballar per exportar l’experiència d’impuls i implementació de l’Entitat de Gestió i Modernització del polígon industrial ABASTOS-COLLET de Benicarló. En aquesta iniciativa el Pacte Territorial per l’Ocupació Maestrat Litoral compleix amb dos dels seus objectius, per una banda augmentar el coneixement del teixit industrial dels seus municipis i per un altra banda, actuar com corretja de transmissió d’iniciatives i actuacions en el territori.

Mamprendre la constitució d’una EGM és un problema complexe ja que, d’una banda l’EGM és una figura de nova creació, per tant ni els empresaris ni les institucions coneixen les avantatges ni la potència que esta figura té arran de la Llei 14/2018, Llei de gestió i modernització d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana. D’altra banda, cada polígon és diferent en quant a nombre de titulars, graus d’associació dels empresaris, tipus d’empreses, etc. És per tot això que el coneixement i contactes que ha assolit el grup de treball OBSEDI es torna fonamental alhora de exportar la iniciativa nascuda en Benicarló als altres pobles de la comarca del Baix Maestrat.

El treball del grup OBSEDI consistix, en primer lloc, en assessorar a l’Ajuntament de Vinaròs en com confeccionar les bases de dades de les empreses i en el disseny i execució de les campanyes d’informació als empresaris. En segon lloc, posar en contacte i afavorir les relacions, en este cas, l’Ajuntament de Vinaròs amb la Federació Valenciana de Polígons Empresarials (FEPEVAL) entitat que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha designat com referència per informar als consistoris i empresaris de la Comunitat Valenciana.

En conseqüència de les actuacions d’OBSEDI i l’Ajuntament de Vinaròs, el passat dia 9 d’agost de 2021 ja es va produir una reunió informativa amb els empresaris del polígon industrial Planes Altes per sondejar el interés del empresariat en la creació d’una EGM en el seu polígon. També el dia 15 d’octubre de 2021 ens vam reunir al saló de Plens de l’Ajuntament de Vinaròs amb FEPEVAL i els regidors i els tècnics del ajuntament per fixar les accions de preparació d’una jornada informativa per tots els empresaris de Vinaròs, que tindrà lloc en el centre VINALAB el dia 16 de desembre on intervindran empresaris i representants de FEPEVAL, d’IVACE i del municipi. Es a dir, el Pacte territorial per l’Ocupació Maestrat Litoral, en general, i OBSEDI, en particular, tenen vocació d’entitat tractora de qualsevol iniciativa que millore l’entorn de les nostres empreses.

Leave a Reply