ActualitatAcord territorial per a l'Ocupació i el desenvolupament local de la comarca de la SaforPactesPactes València

L’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament de la comarca de la Safor inicia la implementació de la xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció laboral en les poblacions de la Safor

By 15/12/2021No Comments

El projecte de l’Acord Territorial de la Safor ha iniciat la fase d’implantació de la xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció a la comarca de la Safor després d’una reunió amb els agents territorials.

El projecte experimental de la comarca de la Safor es va reunir el passat dia 24 de novembre amb els diferents agents socials i econòmics de la comarca per a donar-los a conéixer el projecte de xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció laboral. En la reunió van participar, tant AODL com a orientadors laborals, directors de centres de formació, representants de sindicats i de les associacions empresarials.

La reunió de treball es va iniciar amb una ponència de Pilar de la Torre, Cap de Secció de Transparència i Govern Obert, de l’Ajuntament de València, qui va traslladar l’experiència d’aquest Ajuntament en la implantació d’una eina digital de comunicació amb el ciutadà com és el chatbot.

Seguidament, per part de l’equip tècnic de l’Acord Territorial, es va presentar el projecte e-Orienta, així com la resta d’eines de la xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció, incidint en els beneficis que pot aportar als agents implicats a la comarca, així com en la manera d’integrar aquestes eines en les diferents webs de les organitzacions que el sol·liciten.

En la segona part de la reunió es va treballar en la manera de vertebrar les següents fases del projecte, amb l’objectiu de crear comunitats en les quals es puga facilitar l’accés a la informació a les persones que necessiten orientació professional, millorar la seua ocupabilitat o bé, tenen un projecte emprenedor.
Entre les idees destacades per les persones participants en la reunió s’ha tractat:

● La inclusió de la Formació Professional Dual com a element clau entre la formació i l’empresa.

● La coordinació entre l’empresariat de la comarca i els centres de formació per a millorar l’ocupabilitat de les persones.

● Incloure polítiques inclusives per a millorar la formació i necessitats d’ocupació relacionades amb la RSC de les empreses.

La reunió ha sigut un èxit d’assistència, amb importants idees aportades a la millora del projecte i il·lusió per part de totes les persones assistents en la creació de la xarxa digital de recursos per a l’orientació laboral i emprenedoria de la Comarca de la Safor.

Recordem que aquest projecte es desenvolupa a través d’un Pacte entre la Mancomunitat de Municipis de la Safor, com a representant de tots els municipis de la comarca, Ajuntament de Gandia, Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor –FAES, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costa-Canal de Navarrés, CCOO-PV La Ribera, La Safor i la Generalitat Valenciana a través de LABORA.

Leave a Reply