ActualitatAcord Territorial per l'ocupació de la Mancomunitat de l'Alt Palancia i la seua àrea d'influènciaPactesPactes Castelló

Se celebren amb normalitat les festes dels municipis del Pacte per l’Ocupació l´Alcalatén-Alt Millars

By 08/10/2022October 17th, 2022No Comments

Després de dos anys sense poder celebrar amb normalitat les tradicionals festes dels pobles pertanyents a la Mancomunitat L´Alcalatén-Alt Millars a causa de la pandèmia, aquest estiu s’han représ les celebracions amb gran èxit.

Els ajuntaments i les comissions de festes de Llucena, Castillo de Villamalefa, Figueroles, Les Useres, Villahermosa del Río, Costur, Ludiente i Zucaina han programat esdeveniments representatius de la zona:

  • Actes taurins.
  • Campionats.
  • Celebracions religioses.
  • Revetles populars.

La rebuda d’aquests esdeveniments socials ha sigut excepcional. S’ha percebut una gran participació ciutadana en tots els actes per part dels veïns i persones que acudien des d’altres municipis.

La represa d’aquests actes festius afecta positivament als municipis ja que, amb això, es fomenta la participació dels ciutadans, es reactiva l’economia i es promociona i visibilitza cada poble, incentivant els seus punts forts, a més de ser un fet fonamental per a perpetuar i mantindre les tradicions i fomentar el sentiment de pertinença dels veïns.

Aquests fets donen esperança per a frenar bona part de l’èxode rural en aquests xicotets municipis. Les dades reflecteixen una millora en la despoblació en aquestes zones durant el període d’estiu, encara que, malgrat haver afavorit la volta cap a les zones rurals, es tracta d’un benefici temporal.

El món rural continua comptant amb múltiples obstacles i desigualtats que impedeixen el desenvolupament, el progrés dels pobles i, com a conseqüència, fomenten la despoblació. És per això que és necessària l’adaptació d’unes polítiques que invertisquen en la cultura dels pobles, desenvolupen estratègies per a evitar la despoblació, s’adapten a les necessitats i oportunitats i, en definitiva, asseguren que apostar per això és una prioritat per a les entitats públiques.

Leave a Reply