ActualitatAcord Territorial per a l'ocupació Els PortsPactesPactes Castelló

Reactiva Els Ports presenta la nova línia de promoció de la Indústria 4.0 i ofereix una xarrada sobre ajudes a l’habitatge

By 11/05/2023No Comments

És una de les opcions innovadores que es volen promocionar a la comarca per a millorar la competitivitat de les empreses dels principals sectors de la zona. També es vol impulsar la disponibilitat de vivenda als municipis de la Mancomunitat per a lluitar contra el despoblament

L’equip de Reactiva Els Ports va organitzar en març una jornada de presentació de la Indústria 4.0 dirigida al personal tècnic del Pacte per l’Ocupació a la comarca, principalment a AODL dels diversos ajuntaments que composen la Mancomunitat dels Ports i representants dels sindicats. L’esdeveniment es va desenvolupar al centre CEDES de Morella. Allí es va explicar què és, en què consisteix i què suposa esta opció per a millorar la competitivitat de les empreses dels diversos sectors amb implantació en la zona.

Des de Reactiva Els Ports s’ha fixat com a un nou objectiu per a l’impuls de l’ocupació i la lluita contra el despoblament fomentar la digitalització mitjançant l’aplicació de la Indústria 4.0, que esdevé un increment de la digitalització en la indústria mitjançant tecnologies habilitadores, com ara l’ús de sensors, la interconnectivitat i l’anàlisi de dades a través del Big Data o la intel·ligència artificial, entre d’altres, en allò que s’entén ja com ‘la quarta revolució industrial’.

Així, David Royo, tècnic enginyer de Reactiva Els Ports, va presentar al personal assistent a la jornada les tecnologies i eines a l’abast de les empreses de la comarca i també els avantatges competitius que suposen respecte als processos, al producte final i els costos. En este sentit, va indicar quines són les oportunitats per a la comarca associades a la implantació de la Indústria 4.0 en els diversos sectors econòmics de la zona. En esta mateixa línia, es van avançar les accions que Reactiva Els Ports té previst mamprendre en la matèria.

Xarrada sobre ajudes a l’habitatge i rehabilitació de vivenda

També al març, Reactiva Els Ports va participar la jornada dedicada a l’autoconsum elèctric i les comunitats energètiques que va organitzar a Vilafranca OTEA, l’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament pertanyent a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Durant la cita, l’equip de Reactiva Els Ports, en este cas a càrrec del seu arquitecte, Juan Frontera, va fer una presentació de les diverses ajudes que existeixen tant per a l’accés a l’habitatge com per a la rehabilitació de vivenda.

D’altra banda, es van avançar les noves línies en les quals treballarà el projecte en el futur pel que fa a matèries com ara el lloguer i l’assessorament tant a propietaris com a persones que busquen casa a la comarca.

Leave a Reply