ActualitatPacte per a l'Ocupació en la ciutat de ValènciaPactesPactes València

València Activa connecta a més de 5.000 persones en cerca d’ocupació amb 100 empreses en la tercera edició de la Fira Ocupació

By 11/05/2023No Comments

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, ha celebrat la III Fira Ocupació València Activa, una fira que ha connectat a més de 5.000 persones en cerca d’ocupació amb 100 empreses i que es va celebrar els dies 4 i 5 d’abril en la Plaça de l’Ajuntament.

La Fira Ocupació València Activa ha portat les oportunitats al cor de València per a impulsar l’ocupabilitat dels valencians en connectar directament a aturats amb empreses que busquen augmentar la seua plantilla, convertint de nou un espai tan emblemàtic com la Plaça de l’Ajuntament en una macro sala d’entrevistes per a connectar el talent local amb la demanda de treball de les empreses.

L’esdeveniment es dirigia a persones que busquen ocupació o volen millorar el que ja tenen, a les que volen explotar al màxim les opcions del seu perfil professional o optimitzar el seu temps i tindre en un mateix matí diverses entrevistes de treball en un mateix espai.

En aquesta edició es van inscriure 5.436 persones i es van presentar 10.881 candidatures per a les 337 ofertes que van presentar el centenar d’empreses participants.

Les persones que no s’hagueren inscrit prèviament a través de la pàgina web podien acostar-se a la plaça de l’Ajuntament i deixar els seus currículums en la ‘Bústia de les oportunitats’, perquè les empreses tingueren l’opció d’incloure el seu currículum en la seua base de dades i tindre’ls en compte de cara a nous processos de selecció. I també podien entregar-los en els stands de les empreses perquè pogueren realitzar una entrevista en el cas de ser aptes per a algun dels llocs oferits.

“El principal que tenim a València és precisament el talent i moltes vegades el que existeix és una dificultat, una desconnexió entre empreses que tenen dificultats per a trobar perfils i persones que volen trobar un treball, però no coneixen totes les oportunitats. I aquesta Fira va d’això, de posar i d’unir a totes aquestes empreses que estan buscant a treballadors i treballadores amb totes aquelles persones que hui volen tindre una oportunitat d’ocupació a la nostra ciutat o simplement volen canviar a una ocupació millor i en un sol matí han pogut visitar més de 100 empreses”, va afirmar Sandra Gómez, vicealcaldessa de València.

“En aquest esdeveniment hi havia més de 5.000 persones inscrites, és a dir, solament en dos matins més del 10% de les persones que estan aturades a València van poder accedir a una entrevista de treball en el cor de la ciutat”, va remarcar el regidor d’Hisenda i Sectors Econòmics, Borja Sanjuan.

En aquesta tercera fira d’ocupació van participar 100 empreses de diferents sectors com Aquaservice, Caixa Popular, Clece, Embutidos Martínez, Comboi Grupo, Grupo Eulen, Grupo Pavasal, FCC Equal, Fermax, Illunion, Ikea, Grupo Gastro Trinquet, Grupo Saona, Link Formación, Norauto, Obremo, Power Electronics, Saona, Sesame, Transvia o Voltereta.

Fira Ocupació València Activa va oferir centenars d’ofertes d’ocupació actives. Els perfils que busquen les empreses són molt variats: administratiu/a, auxiliar d’infermeria, infermer/a, enginyer/a, informàtic/a, desenvolupadors/es; ajudant de cuina, cambrer/a, cuiner/a, atenció al client, orientador/a laboral, docent, etc., entre molts altres. Igualment, es poden trobar ofertes d’ocupació per a perfils júnior o en cerca de pràctiques i altres ofertes per a perfils amb més experiència.

Aquest esdeveniment va tindre un espai destinat a realitzar entrevistes de treball de 15 minuts amb les empreses participants. A més, de manera simultània, en l’escenari es va dur a terme un cicle de conferències sobre claus per a millorar l’ocupabilitat i sobre motivació i actitud en la cerca d’ocupació i taules redones amb professionals del sector. A més, van poder conéixer en l’escenari alguns dels serveis que ofereix València Activa, com Treballem Iguals o Co-Crea-Te.

En aquest espai, València Activa va acostar els seus programes i serveis a la plaça més emblemàtica de la ciutat: els assistents podran inscriure’s in situ en l’Agència d’Ocupació València Activa; també es va poder accedir als serveis d’orientació personalitzada dirigits a persones en cerca activa d’ocupació que es poden trobar en els centres de Barris per l’Ocupació de València Activa, així com l’oferta d’assessorament en emprenedoria i d’espais per a emprendre com Co-Crea-Te Espai Lidera.

En aquesta ocasió, la trobada va comptar amb la participació de diferents agents socials com els sindicats UGT-PV, CCOO-PV, SPPLB i entitats com Labora.

Leave a Reply