ActualitatPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactesPactes València

Punt PAD, Punt d’Atenció Digital de la Ribera de Xúquer.

By 20/06/2022June 22nd, 2022No Comments
Servei integral de competències digitals.

El Punt Pad és la creació d’un ecosistema digital sostenible adreçat a donar suport a la digitalització de les persones aturades i de les petites i mitjanes empreses, mitjançant la prestació d’un servei integral d’informació, formació i assessorament digital que impulse la transformació digital de la Ribera de Xúquer afavorint el creixement econòmic, la reducció de la desigualtat al mercat de treball, l’augment de la productivitat de les empreses, progrés social i la vertebració territorial.

Un servei situat en diferents localitats al llarg de tota la comarca, on sota cita prèvia tant un usuari o una empresa pot sol·licitar un assessorament en matèria de competència digitals.

És un projecte IIPP (Integral, Innovador, Participatiu i de Proximitat), que fomenta el desenvolupament, l’impuls i l’adopció de tecnologies digitals possibilitant la transformació de l’economia i la societat cap a un entorn digital que s’implante amb caràcter transversal a tots els sectors d’activitat empresarial, convertint-se així en l’escenari dominant per a les transaccions econòmiques, i la definició d’un nou model d’organització del treball i de les relacions socials.

Amb aquest projecte es consolida el programa “La Ribera Impulsa 4.0”, que es realitza fins ara des del PATER (Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ribera), finançat pel LABORA i el Fons Social Europeu. Està format pel Consorci de la Ribera (que aglutina a les Mancomunitats de la Ribera Baixa i Ribera Alta) i a més participen diferents associacions empresarials com FEDALCIS (Federació d’Agrupacions Locals de Comerç i Indústria de la Ribera),  l’Associació Empresarial d’Alzira, els sindicats CCOO i UGT.

El Punt Pad tracta de desenvolupar les capacitats de digitalització en persones i empreses, fomentar nous negocis i el creixement econòmic inclusiu, i millora l’ocupabilitat de les persones desocupades de la comarca, contribuint a un desenvolupament local sostenible a la Ribera de Xúquer.

Mitjançant activitats dinamitzadores i utilització de metodologies innovadores (mapa de recursos digitals, balanç de competències digitals per a la recerca de treball i competitivitat empresarial, capacitació en processos i utilització d’eines que possibiliten la digitalització i innovació) es pretén que el punt PAD siga un servei referent comarcal en recursos per a la digitalització laboral i empresarial.

 

Leave a Reply