ActualitatAcord comarcal en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Marina AltaPactesPactes Alacant

Pacte’MA presenta els resultats del seu programa de projectes experimentals de l’últim any i aposta per la seua continuïtat

By 20/06/2022June 22nd, 2022No Comments

L’Acord Comarcal en matèria d’ocupació i desenvolupament local de la Marina Alta (Pacte’MA) continua promovent el desenvolupament territorial intel·ligent i sostenible amb l’execució de projectes innovadors i ajustats a les necessitats comarcals.

L’abril passat els projectes experimentals Observatori Marina Alta, Xarxa Agrícola, Punt Nàutic i Passaport Marina Alta van presentar els resultats aconseguits durant l’últim any en cadascuna de les seues àrees d’actuació. Aquests han estat marcats pel suport a la reactivació econòmica post-Covid i a la vertebració territorial, aconseguint nombroses fites dins de la planificació inicial.

D’altra banda, al febrer del present any, els membres de Pacte’MA van aprovar per unanimitat la continuació, un any més, d’aquests quatre projectes experimentals que s’estan executant a la comarca i que incideixen de manera clau en sectors estratègics des d’un punt de vista de creixement sostenible i integrador del nostre territori.

Així, durant aquesta nova etapa, el projecte Observatori Marina Alta continuarà amb l’assessorament i suport als diferents agents públics i privats de la comarca que ho necessiten i oferint dades estadístiques rellevants i actualitzades sobre la realitat territorial, social, laboral i econòmica de la Marina Alta i els seus municipis.

Per part seua la Xarxa Agrícola bolcarà els seus esforços en el creixement de les seues “microxarxes” (connexions a xicoteta escala entre agents del sector agroalimentari de la Marina Alta), en la continuació de projectes com “Biomassa”, “Agro-posidònia”, “Palla d’Arròs”, etc., i en la col·laboració amb altres entitats, tant del territori com externes, per a l’execució de línies d’acció enfocades a la revitalització del sector agrari de la comarca.

Punt Nàutic, a més de realitzar seguiment de la formació nàutica en el territori, fomentarà la creació de noves oportunitats de negoci i l’aparició de nous nínxols d’ocupació en el sector nàutic, així com afavorirà el desenvolupament del sector pesquer comarcal i fomentarà el comerç local de proximitat.

Finalment, Passaport Marina Alta continuarà construint un espai web on bolcar tot el treball que s’està realitzant de manera col·laborativa amb totes les entitats involucrades en el desenvolupament turístic de la Marina Alta, per a afermar un model més sostenible, integrador i vertebrador del territori que ajude a desestacionalitzar el turisme en la nostra zona.

Tots aquests projectes tenen com a referència el full de ruta definit en l’Estratègia Marina Alta i s’executen des de Creama com a Secretaria Tècnica de Pacte’MA (Pacte Territorial format per 32 municipis de la comarca i 14 entitats públiques i privades). Aquests projectes s’engloben dins del programa Avalem Territori de la Generalitat Valenciana, que subvenciona el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social a través de Labora amb una dotació de 240.000 €. Per a ampliar informació sobre aquests projectes i Pacte’MA, es pot visitar la web de CREAMA.

Leave a Reply