ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

Prop de 500 persones troben ocupació després del seu pas per l’Agència Local de Desenvolupament d’Alacant

By 20/06/2022June 22nd, 2022No Comments

Al mes de maig l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Ajuntament d’Alacant (ALDES) ha presentat la Memòria d’Activitats de 2021, un document que recull el treball i els serveis prestats durant l’any passat, així com projectes i activitats en les quals ha participat i impulsat.

Entre les principals dades destaquen els oferits pel Departament d’Ocupació i Formació, on 3.746 persones han rebut orientació per a la cerca d’ocupació, s’han posat en marxa 158 activitats formatives amb 9.821 hores d’impartides en les quals ha participat 1.908 persones. És de ressaltar que 492 persones van aconseguir accedir a un lloc de treball després del seu pas pels nostres serveis d’orientació i formació.

Respecte a les dades d’emprenedoria, al llarg de l’any s’han assessorat 965 persones per a la posada en marxa de nous negocis, això ha donat com a resultat la creació de 141 empreses. A més, aquest servei es complementa amb activitats formatives que es realitzen des del Centre d’Emprenedors i l’Escola de Talent Femení així com les que es posen en marxa a través dels programes Impulsacultura Projecta i Llavor d’Idees, i les convingudes amb la Universitat d’Alacant i l’Escola d’Organització Industrial. Durant 2021 es van realitzar 135 activitats, amb un total de 1.482 hores, en les quals han participat 1.961 persones.

Una altra de les dades a destacar de la Memòria d’Activitats són els més de dotze milions d’euros que es van donar, en forma d’ajudes econòmiques a fons perdut, a autònoms i xicotetes empreses que han patit les conseqüències de la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la COVID 19. Aquestes subvencions van beneficiar a 5007 persones i empreses.

A tot això caldria afegir les diferents actuacions i inversions que s’han realitzat en les àrees industrials de la ciutat d’Alacant per a la millora i la modernització de les seues infraestructures i que tenen per objectiu fer del nostre territori un pol d’atracció d’empreses que generen ocupació de qualitat.

La regidora d’Ocupació i Foment, Mari Carmen d’Espanya, ha agraït el treball de “l’equip de persones que integra l’Agència Local de Desenvolupament ‘Impulsalicante’ que fan possible, any rere any, ajudar milers d’alacantins a integrar-se en el mercat laboral a través de l’assessorament, la formació i l’emprenedoria. I, de manera especial, a l’equip que ha treballat durament per a la tramitació de més de 12 milions d’euros en ajudes dirigides a fer costat als sectors productius alacantins durant la pandèmia de la COVID, per a evitar que hagen hagut d’abaixar la persiana i per a impulsar l’activitat econòmica a la ciutat”.

L’informe pot descarregar-se des de la pàgina de l’ALDES, www.impulsalicante.es, en l’apartat de l’Agència – Informes i Documents.

Leave a Reply