El programa La Ribera Impulsa, del Pacte Territorial per a l’Ocupació en la Ribera (PATER), va presentar la seua nova web al Consell Directiu a més d’organitzar les primeres jornades sobre la Ribera Sostenible.
La Ribera Impulsa continua la seua labor en matèria empresarial i d’ocupabilitat al llarg de la comarca de la Ribera de Xúquer. Es tracta d’acostar a la ciutadania i a les empreses una àmplia varietat de serveis relacionats amb les noves tecnologies, la digitalització, l’orientació i inserció laboral de les persones i afavorir, en general, la innovació i l’emprenedoria digital de les empreses. La xarxa de punts PAD d’orientació i d’empresa continuen en les mateixes poblacions i amb un objectiu comú: crear un punt on coincidisquen candidats que busquen ocupació i empreses.
En aquest període La Ribera Impulsa ha ampliat el seu equip amb una tècnica en l’àrea d’ocupació, abastant així noves poblacions. Així mateix, aquesta nova incorporació suposa també un nou departament anomenat Prospecció d’ocupació, que permet buscar ofertes d’ocupació en les diferents poblacions de la Ribera amb l’objectiu d’acostar les empreses i les persones que busquen treball. En aquest sentit, la labor és doble, ja que es fa una cerca en els diferents portals d’ocupació tant online com offline, en taulers d’anuncis o simplement, i d’altra banda, les empreses envien les seues necessitats de personal. Una vegada rebudes es publiquen en la web del PATER i en totes les xarxes socials de La Ribera Impulsa.
Actualment, l’equip de La Ribera Impulsa està treballant en la creació de nous punts PAD-Ocupació tant a la Ribera Alta com a la Ribera Baixa. L’àrea d’ocupació es troba en les poblacions de Carcaixent, Castelló, Polinyà de Xúquer, Catadau, Benifaió, Cullera, Sueca, l’Alcúdia, Alginet i Benimodo. D’altra banda, les persones tècniques en orientació laboral han atés des d’abril fins a octubre d’enguany un total de 200 persones en els diferents punts PAD-O, que buscaven orientació en habilitats i competències digitals en matèria d’estudis, àmbit de cerca activa d’ocupació i en matèria de creació d’empreses. S’han realitzat un total de 246 atencions individuals d’una hora d’atenció en els diferents municipis i un total de 66 tallers de digitalització adreçats a millorar les habilitats digitals en la cerca d’ús dels nostres usuaris i, a més, s’han realitzat tres tallers de digitalització per a la cerca activa d’ocupació i l’emprenedoria en col·laboració amb altres programes en actiu de la Ribera de Xúquer com EMPOBLAR, programa de la Mancomunitat de la Ribera Alta o el programa d’Itineraris de la Mancomunitat de la Ribera Baixa.
L’equip de màrqueting continua també oferint els seus serveis d’assessorament digital, de manera gratuïta, a empreses que tinguen necessitat de millorar la seua estratègia de màrqueting digital. Se sol treballar sobre un objectiu específic que respon a resoldre un problema o un dubte que els impedeix continuar amb la seua digitalització per falta de temps, coneixements o experiència en aquesta matèria. Aquesta àrea actualment ha atés en diferents poblacions: Carcaixent, Sueca, Cullera, Alginet, Benifaió, Algemesí, l’Énova, Catadau, la Pobla Llarga, Alzira i Guadassuar. A més, s’han realitzat diversos tallers de formació al llarg de la Ribera de Xúquer. Des d’abril a agost de 2022 s’han impartit 21 formacions, a les quals han assistit més de 200 persones. Les principals temàtiques realitzades han sigut, entre altres, l’anàlisi DAFO de màrqueting offline i digital, SEU local, Google Empresa, fotografia i vídeos per a xarxes socials, Instagram i Tiktok, introducció al màrqueting digital i optimització de vídeos per a xarxes socials, millorar el perfil de Facebook i captar clients a través de xarxes socials, etc.
Una de les principals accions realitzades en aquest període per l’equip de màrqueting ha sigut la publicació de la nova pàgina web del PATER. Per a la seua presentació es va reunir a tot el Consell Directiu en les instal·lacions del Consorci de la Ribera a Alzira, on es van explicar totes les característiques i l’objectiu de la seua creació.
PER QUÈ LA SEUA CREACIÓ?
Perquè suposa una finestra d’informació i d’acostament de tots els serveis i activitats que ofereix el PATER per a tots els ciutadans de la comarca. Es tracta d’una web accessible i visual, amb un aspecte modern, clar i atractiu.
El seu principal objectiu és acostar a la ciutadania i a les empreses una àmplia varietat de serveis relacionats amb les noves tecnologies, la digitalització, l’orientació i inserció laboral de les persones i afavorir, en general, la innovació i l’emprenedoria digital de les empreses.
QUÈ OFEREIX LA PÀGINA WEB?
La pàgina web queda dividida de la següent forma:
- Capçalera: accés als diferents menús i categories.
- Al peu de pàgina o footer de la web notícies: es mostren les diferents xarxes socials i els estudis i publicacions realitzats.
El menú de la web està organitzat en set categories: Informació sobre l’entitat del Consorci de la Ribera, el punt PAD, La Ribera Impulsa, tallers, recursos, autoaprenentatge i ofertes de treball.
En la part d’ofertes de treball es publiquen els diferents llocs de treball que es necessiten en eixe moment, descrivint a més les característiques del lloc exigit.
En la categoria de tallers s’informen de tots els tallers, activitats i píndoles formatives que es realitzen en els diferents municipis de la comarca, indicant data, lloc i contingut formatiu d’aquest. Ací els usuaris poden inscriure’s directament deixant les seues dades personals. D’altra banda, en la part d’Autoaprenentatge, es pot descarregar contingut formatiu dirigit tant a empreses i emprenedors com a usuaris en cerca activa de treball.
La gestió i elaboració de continguts és una labor fonamental quan es treballa en l’entorn online. Per a això, s’actualitza contingut de diferent índole per a nodrir a la web de noves activitats, tallers, materials formatius, etc.
A QUI VA DIRIGIDA?
Està dirigida a totes les persones i empreses, tant de la Ribera de Xúquer com de la resta del territori provincial i nacional que vulguen millorar la seua cerca d’ocupació i augmentar les seues habilitats digitals.
JORNADES SOSTENIBLES A LA RIBERA DE XÚQUER
Durant el mes d’octubre, a través del PATER, es van realitzar diversos tallers i jornades dedicades a la sostenibilitat del territori de la Ribera de Xúquer. El programa estava dirigit a responsables polítics i tècnics municipals.
La finalitat d’aquesta iniciativa va ser el foment i el desenvolupament d’un model econòmic comarcal basat en la triple sostenibilitat: econòmica, social i mediambiental, a més de contribuir a la difusió de l’economia sostenible per a la consolidació d’un model d’economia de proximitat, social i solidària, generadora de riquesa i benestar social, que impulse l’equilibri territorial de la comarca de la Ribera de Xúquer.
Diferents ponents d’importància i amb àmplia experiència en aquest tema van participar en les jornades i tallers. En línies generals, els principals temes d’interés tractats van ser temes de la implantació i aplicació dels ODS en la societat i els reptes per a un desenvolupament socioeconòmic sostenible. També es va tractar d’un nou model d’economia: participació plena de la dona i igualtat d’oportunitats, treball decent i creixement econòmic, indústria, innovació i infraestructura, producció i consum responsables. Així mateix, es van mostrar les eines per a l’aplicació dels ODS en els municipis i de l’aplicació de l’eficiència i sostenibilitat en la gestió de residus i, finalment, la gestió de fons europeus en aquest àmbit.
Aquests esdeveniments van tindre un gran èxit, amb la participació de 172 persones en total, 137 assistents presencials i 35 en línia. Entre els assistents participants trobem diferents ajuntaments d’Alzira , Picanya, Càrcer, Alginet, Picassent i Carcaixent, del sindicat Comissions Obreres, del Consorci de la Ribera, de la Mancomunitat de la Ribera Alta i de la Mancomunitat de la Ribera Baixa i altres persones d’associacions i empreses de diferents sectors.
El PATER és finançat pel LABORA i el Fons Social Europeu i format pel Consorci de la Ribera (que inclou a les mancomunitats de la Ribera Baixa i de la Ribera Alta) amb la col·laboració de diferents associacions empresarials, com la Federació d’Agrupacions Locals de Comerç i Indústria de la Ribera (FEDALCIS), l’Associació Empresarial d’Alzira i els agents socials CCOO i UGT.