ActualitatConsorci per la creació d'ocupació de l'Horta Nord Pactem NordPactesPactes València

Pactem Nord posa en marxa noves línies de treball per a la generació d’ocupació en l’Horta Nord

By 29/04/2022No Comments

El Consorci Pactem Nord planteja per a 2022 noves accions en matèria d’ocupació i promoció econòmica, en col·laboració amb els recursos municipals d’ocupació, desenvolupament local i serveis socials. Els projectes compten amb el suport de LABORA i el programa Incorpora de Fundació La Caixa i permeten, al costat del teixit empresarial local, generar oportunitats d’ocupació a les persones desocupades.

Així, les accions dissenyades per a enguany deriven del “Pacte Territorial per a la Creació d’Ocupació, Pactem Nord: VALOR LOCAL, conjuminant esforços per l’ocupació i l’impuls del territori”, subscrit recentment pels ajuntaments, associacions empresarials i sindicats de l’Horta Nord. Aquest document estableix unes prioritats que són resultat dels diferents estudis realitzats recentment per l’observatori d’ús de l’entitat, que posen de manifest que la desocupació repercuteix principalment entre les dones, la població jove i persones desocupades amb dificultats d’inserció laboral. A més, sectorialment, és el sector serveis el que representa un major nivell de desocupació, seguit de la indústria.

Amb aquestes dades, des de l’Agència Pública d’Ocupació de l’Horta Nord es prioritzaran accions associades a la capacitació tecnològica de les persones desocupades, mitjançant projectes que incorporen l’acompanyament, la flexibilitat en els ritmes d’aprenentatge i la utilitat dels continguts en els processos de cerca d’ocupació mitjançant la utilització de noves tecnologies i xarxes socials. També es planteja un projecte nou que té a veure amb l’eliminació de la bretxa de gènere en l’elecció de trajectòries acadèmiques. En col·laboració amb nombrosos instituts de l’Horta Nord, aquest projecte experimental, a més de fer costat a un grup de dones joves que cursen estudis tradicionalment masculins, avançarà amb el suport del professorat en l’establiment de propostes per a incorporar a dones en el mercat laboral en condicions d’igualtat. Amb el suport de LABORA, en la iniciativa AVALEM TERRITORI, es manté el dispositiu de suport a joves amb qualificació que manquen d’experiència i d’eines de cerca d’ocupació, facilitant el seu accés a instruments nous de cerca i a ofertes gestionades per l’agència de col·locació que gestiona Pactem Nord.

D’altra banda, es planteja reforçar l’assessorament especialitzat a persones emprenedores i empreses del territori amb accions sectorials que incidiran en la cooperació empresarial i la informació permanent a través de nous canals, com l’app d’ocupació que s’està preparant, davant la posada en marxa de diferents programes i mesures en l’àmbit estatal, autonòmic i local per a fer front a la situació actual, amb atenció a les àrees industrials de l’Horta Nord i al comerç de proximitat, amb el qual s’està implementant ja un pla de formació i altres accions que persegueixen el desenvolupament de dita de sector econòmic.

L’atenció personalitzada a persones emprenedores es reforçarà per a donar millor suport a la creació d’empreses des dels punts PAE (punts d’atenció a l’emprenedor/a), un servei que permet, de manera gratuïta i directa, la creació d’empreses.

Cal destacar l’esforç que des de l’entitat es desplegarà per a impulsar accions que fomenten la vertebració del territori mitjançant la posada en valor d’aspectes identitaris territorials i el foment d’un major coneixement mutu a través de diferents fòrums de treball. A més, es planteja un intens i necessari treball en l’àmbit de l’impuls del nostre teixit associatiu comercial i de la dona, mitjançant la Federació de comerços i empreses de l’Horta Nord, FACENORD, i la Federació de Dons i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord, que té incidència directa en termes d’ocupació i igualtat laboral.

Leave a Reply