ActualitatAcord territorial per a l'ocupació i el desenvolupament local Alcoi - Ibi - OntinyentPactesPactes Alacant

Actaio organitza dues jornades per a impulsar la competitivitat del territori: interacció entre ADL i estratègies per a l’atracció del talent

By 29/04/2022No Comments

Durant els mesos de febrer i març, des d’Actaio hem realitzat dues jornades de treball amb diferents agents socioeconòmics i productius del territori i que estan incloses en el Projecte Experimental VI.

La primera de les jornades va ser la 2a Trobada d’Agents de Desenvolupament Local del territori Actaio, que comprenen els municipis de les dues àrees funcionals d’Alcoi i la Vall d’Albaida, segons l’Estrategia Territorial de la Comunidad Valenciana.

En aquesta trobada vam tindre l’oportunitat d’aprendre com fer un bon ús de les eines digitals per a treballar de manera connectada i eficient amb l’experta en màrqueting i comunicació Clara Soler. Seguidament vam saber com i per què l’organisme de Labora ha obert un canal de Telegram per a comunicar-se amb el seu públic objectiu, a través d’una presentació virtual informativa des del seu Departament de Comunicació.

Aquesta jornada de treball va tindre lloc en l’Àgora d’Alcoi el dia 18 de febrer, en el qual l’equip tècnic d’Actaio va presentar l’eina de Telegram com un mitjà d’informació i comunicació interna amb els ADL del territori i així poder estar connectats de manera virtual per a tot allò que considerem útil i necessari per a fer un treball eficient per a potenciar l’ocupació, la competitivitat, la formació i el desenvolupament local. Mitjançant un treball col·laboratiu, totes les persones assistents a la trobada van aportar les seues idees i propostes per a fer un bon ús de l’APP que es va proposar com a eina idònia de treball per a aquesta finalitat.

La segona de les jornades es va desenvolupar durant la primera setmana de març de manera híbrida i en resposta a les inquietuds mostrades en les empreses del territori: la “Setmana de… Estratègies per a l’Atracció del Talent”, dirigides al personal dels departaments de RRHH, Gestió de Persones o Gerència.
La finalitat d’aquestes jornades va ser difondre i posar en comú diferents idees, accions i experiències que possibiliten a les empreses del territori ser més efectives en l’atracció del talent i garantir un relleu generacional.

El programa d’aquestes activitats va incloure la col·laboració i participació de diferents entitats: empreses, consultories i de l’àmbit de l’educació a través de webinars, connexions virtuals, exposicions de bones pràctiques i tallers amb la següent temàtica:

– Marca ocupadora employer branding.
– Aprenentatge d’una professió
– Programes/convenis/beques/projectes de diverses entitats
– Bones pràctiques d’empreses del territori: beneficis, incentius

Durant l’esdeveniment presencial inaugurat per Héctor Torrente d’IBIAE, que va tindre lloc en l’Edifici Pilen d’Ibi, comptarem amb l’exposició virtual d’organismes de l’àmbit empresarial i la intervenció d’empreses on ens van fer una presentació de Bones pràctiques, beneficis i incentius. A més de tractar la problemàtica del relleu generacional en les seues organitzacions, també va tindre lloc un taller participatiu entre els assistents on van identificar accions per a desenvolupar l’atracció de talent en la zona del territori Actaio. Finalment per a tancar la Setmana, vam tindre l’acte de clausura amb la presència de l’alcalde d’Ibi D. Rafael Serralta.

La informació sobre la Setmana de… Estratègies per a l’Atracció del Talent es pot consultar en el nostre canal de Youtube.

Leave a Reply