El programa La Ribera Impulsa, del Pacte Territorial per a l’Ocupació Territorial a la Ribera (PATER), amplia els seus punts PAD itinerants en la comarca del Xúquer i dona un nou format al marketplace de la Ribera.
La Ribera Impulsa, amb el seu nou programa PUNT PAD, torna a la seua activitat per a aquest nou curs que comença. A punt de presentar la seua nova web informativa, que pretén acostar a tots els ciutadans i empreses tot tipus d’informació i recursos rellevants i útils en matèria d’ocupació i d’empresa, aquest projecte aspira a consolidar-se al llarg de tota la Ribera de Xúquer. El seu principal objectiu és acostar a la ciutadania i a les empreses una àmplia varietat de serveis relacionats amb les noves tecnologies, la digitalització, l’orientació i inserció laboral de les persones i afavorir, en general, la innovació i l’emprenedoria digital de les empreses.
La xarxa de punts PAD continua en les mateixes poblacions i ara s’incorporen nous punts itinerants com a l’Énova, Alberic, la Pobla Llarga, Guadassuar i Benimodo, establint-se com a punts de trobada entre persones i empreses. Es pretén crear un punt on coincidisquen candidats que busquen ocupació i empreses.
Des de mitjan abril fins a agost s’han atés 120 persones en els punts d’ocupació i 60 professionals han sigut assessorats individualment en els punts d’atenció a empreses.
QUINS TEMES ES TRACTEN EN L’ÀREA D’OCUPACIÓ DEL PAD?
En aquest punt es continua assessorant persones en cerca d’ocupació de la Ribera Alta i Ribera Baixa tant individualment com de manera grupal en matèria d’orientació i digitalització laboral.
S’han realitzat 153 atencions individuals a persones en cerca activa d’ocupació i 82 atencions grupals a través de tallers. Les ofertes de treball rebudes i gestionades són 24, i 17 d’elles han presentat la seua candidatura.
Quant a la temàtica, l’eix central del programa és l’adquisició i entrenament de les competències digitals per a l’ocupació; és a dir, es pretén que les persones beneficiàries aprenguen les eines, tècniques i recursos existents per a traure el màxim profit a l’aplicació de les tècniques de cerca activa de treball a través del assessorament a nivell individual i per mitjà de tallers temàtics sobre els diferents aspectes que cal tindre en compte, i emprar les tècniques de cerca de treball.
Així, els temes que més se treballen són els relacionats amb la inscripció en els diferents portals web d’ocupació, com redactar i enviar el CV a una oferta de treball, l’actualització del CV, la inscripció a cursos i certificats de professionalitat, coneixement i ús d’algunes Apps relacionades amb la cerca de treball, així com inscriure’s a ofertes públiques d’ocupació per signatura electrònica.
Els tallers més demandats han sigut:
– Dissenya el teu pla d’ocupació
– Com diferenciar-te amb el teu CV
– Com trobar ofertes de treball per Internet
– Ús de Google en la cerca d’ocupació
– Informe de Vida Laboral en línia
QUINS TEMES ES TRACTEN EN L’ÀREA DE MÀRQUETING DEL PAD?
Aquest servei està a disposició, i de manera gratuïta, de qualsevol empresa que tinga necessitat de millorar la seua estratègia de màrqueting digital, com per exemple identificar les necessitats reals dels clients, comunicar les accions als clients, augmentar les vendes a través dels canals en línia, etc. Se sol treballar sobre un objectiu específic que respon a resoldre un problema o un dubte que els impedeix continuar amb la seua digitalització per falta de temps, coneixements o experiència en aquesta matèria.
Les sessions es realitzen de manera individual i comporta un assessorament i ajuda a implementar solucions que permeten aconseguir els resultats desitjats per l’empresa. Les consultes més tractades en aquest tema han sigut:
- Enllaçar Facebook i Instagram
- Crear contingut per a xarxes socials
- Veure i interpretar les estadístiques
- Cada quant publicar i en quin horari
- Quan veuré resultats
- Crear una campanya de publicitat en xarxes socials
- Quant he d’invertir en les meues campanyes
- Millorar el perfil en xarxes
- SEU local per a vendre més
- Com espiar a la competència
- Vendre en línia
- Com segmentar els clients
Un altre servei que es realitza són els cursos de formació al llarg de la Ribera de Xúquer. Des d’abril a agost de 2022 s’han impartit 12 formacions, a les quals han assistit 108 persones. Les principals temàtiques realitzades han sigut, entre altres, l’anàlisi DAFO de màrqueting off line i digital, SEU local, Instagram i Tiktok, introducció al màrqueting digital o optimització de vídeos per a xarxes socials, millorar el perfil de Facebook i captar clients a través de xarxes socials etc.
EL NOU FORMAT DE MARKET PLACE A LA RIBERA DE XÚQUER
Des que la pandèmia va irrompre en les nostres vides molts comerços, empreses i emprenedors de negocis locals van descobrir el potencial de la venda en línia i la possibilitat de tindre un aparador obert 24 hores per a atendre més clients. Amb aquest objectiu, i amb la intenció de fer costat a tots els negocis i augmentar les seues vendes, es va llançar el market place de la Ribera de Xúquer, un espai en línia on els comerciants i empreses poden inscriure’s sense cap cost per a començar a vendre en línia. Un equip de màrqueting els ajuda en tot moment en qualsevol dubte que tinguen. A més, el market compta amb dues xarxes socials, facebook i instagram, que permeten encara més la visibilitat del market, ajuden a augmentar el trànsit a la web i a construir una imatge de marca. L’equip realitza totes les campanyes publicitàries i gestió de les xarxes socials.
Des de la administració pública, en aquest cas la Mancomunitat de la Ribera Alta, es pretén potenciar i facilitar tant la iniciativa empresarial com l’impuls dels negocis cap al món en línia, especialment en l’actual conjuntura econòmica.
La nova estratègia a seguir en el marketplace s’ha vist propiciada per la necessitat de promocionar aquells productes típics de la regió. Es tracta d’impulsar els productes de quilòmetre zero o de proximitat que són aquells de temporada i que a més ajuden a reduir el gran impacte ecològic que comporta el transport de totes aquestes mercaderies. Aquest format pretén conscienciar i acostar als clients una nova manera d’entendre l’alimentació, basant-se en el desenvolupament sostenible, el suport als productors de la regió, el comerç just i el compromís amb la societat.
A més, s’inclouen en aquest aspecte productes d’artesania típics de la comarca i productors o empreses que desenvolupen productes sostenibles que amb el seu esforç fan de la regió un lloc més habitable i lliure de tòxics. Es tracta, en definitiva, de promoure una major consciència social per a aconseguir una major sostenibilitat mediambiental.
El PATER és finançat pel LABORA i el Fons Social Europeu i format pel Consorci de la Ribera (que inclou les mancomunitats de la Ribera Baixa i Ribera Alta) amb la col·laboració de diferents associacions empresarials com la Federació d’Agrupacions Locals de Comerç i Indústria de la Ribera (FEDALCIS), l’Associació Empresarial d’Alzira i els agents socials CCOO i UGT.