ActualitatAcord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViPactesPactes València

Nou Projecte Adapt@+t per als anys 2023 i 2024 de la Mancomunitat Interior Terra del Vi (MITV)

By 19/07/2023No Comments

Adapt@+t és el Projecte d’Ocupació, Emprenedoria, Economia social i Desenvolupament local que naix dins de l’Acord Territorial en Matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local participatiu i sostenible de la MITV i promogut des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball en la Comunitat Valenciana.

Aquest nou projecte, la duració del qual s’estén des de l’1 d’abril de 2023 al 31 de desembre de 2024, té com a objectiu principal impulsar el desenvolupament econòmic comarcal a través de la implementació d’accions que responguen a les necessitats reals tant de demandants d’ocupació com d’empresaris i organitzacions, de manera que es milloren les condicions d’ocupació, formació, emprenedoria i mercat. En aquests anys es treballarà en l’orientació i intermediació per a l’ocupació a mida, foment i acompanyament de l’emprenedoria, formació específica per al sector turístic i accions destinades a l’enfortiment empresarial en els sectors comarcals d’agricultura, comerç i turisme.

L’objectiu d’aquest nou projecte és abordar els dos grans reptes de la comarca: el social i demogràfic i el canvi de model econòmic. Per això és clau afermar les xarxes territorials col·laboratives i la relació públic-privada mitjançant la governança participativa, des de la qual s’està treballant des de fa uns anys a la comarca amb resultats tan satisfactoris com la creació de la marca de destinació turística Terra Boval nascuda gràcies a un Pla de Governança i Dinamització Turística. En aquest projecte és estratègic l’ús de la comunicació i la formació com a vies de superar la bretxa digital i propiciar una actitud dinàmica cap a l’ocupació i l’emprenedoria en el territori.

El Projecte d’Ocupació, Emprenedoria, Economia social i Desenvolupament local Adapt@+t naix dins del pla AVALEM TERRITORI i el seu àmbit d’execució està circumscrit al territori de les dènou entitats signants de l’Acord Territorial en matèria d’Ocupació i Desenvolupament de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, totes elles pertanyents als nou municipis que componen la comarca: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Més informació: comunicacion@tierradelvino.es i 722 173 688

Leave a Reply