ActualitatConsorci per la creació d'ocupació de l'Horta Nord Pactem NordPactesPactes València

Pactem Nord impulsa un nou projecte d’ocupació en l´Horta Nord

By 19/07/2023No Comments

Pactem Nord ha començat un nou projecte d’ocupació denominat “Eines de proximitat per a l’impuls de processos de transició de les persones i empreses en l’àmbit laboral”, en el marc de les ajudes desenvolupades per LABORA (Servei Valencià d’Ocupació i Formació) per a l’impuls dels Pactes Territorials d’Ocupació en la Comunitat Valenciana, que tindrà una duració pròxima als dos anys i comptarà amb el cofinançament dels municipis de l´Horta Nord.
D’aquesta manera, professionals i responsables dels ajuntaments de l´Horta Nord, dels sindicats i de les associacions empresarials integrants del Pacte Territorial d’Ocupació, han definit un nou projecte que té com a finalitat última abordar la problemàtica de la desocupació des d’accions concretes pròximes a les persones desocupades, a les persones emprenedores, al teixit empresarial i a la ciutadania.
El projecte incorpora com a mesura prioritària l’acompanyament a persones joves desocupades i a persones majors de 55 anys, dos dels grups poblacionals amb majors dificultats d’ocupació. LABORA continua recolzant un any més la línia de treball que permet oferir des de Pactem Nord un servei d’assessorament tecnològic a les persones aturades que busquen activament una ocupació. Així, en els pròxims mesos s’han planificat diverses sessions d’acompanyament i formació al llarg de la comarca, entre altres, en els municipis de Burjassot, Rafelbunyol, Godella, Meliana, Moncada, Alboraia, Albalat dels Sorells, Rafelbunyol, el Puig de Santa Maria, Rocafort i Tavernes Blanques.
La iniciativa presenta també altres dos eixos de treball, d’un costat, l’enfortiment del teixit empresarial i de l’emprenedoria, amb iniciatives que reforçaran la cooperació interempresarial i la gestió de l’empresa, l’impuls de la RSE i el foment de l’economia social. D’altre costat, la generació d’espais transversals que permeten la vertebració del territori, l’impuls de l’observatori d’ocupació comarcal i altres accions que incidiran en l’aprofitament dels recursos públics.

Leave a Reply