ActualitatUniversitat ValènciaUniversitatsUniversitats AlacantUniversitats Castelló

Les universitats avancen en l’informe sobre l’anàlisi de la digitalització en el mercat laboral dels territoris valencians en el marc d’Avalem Territori

By 14/07/2023No Comments

En la present anualitat del conveni Avalem Territori, els equips d’investigació de les universitats participants, les de València, Alacant i Jaume I de Castelló, completaran l’informe territorial iniciat en 2022 titulat “Anàlisi de la digitalització en el mercat laboral d’espais rurals”. Durant el present 2023 s’està ampliant, respecte a la totalitat del territori valencià. S’atendrà les polítiques actives d’ocupació, oportunitats de treball digne derivades de la digitalització, nous nínxols d’ocupació, possibilitats de teletreball, necessitat de perfils amb formació TIC en els territoris, i aquells aspectes referents al mercat laboral relacionats amb la digitalització. L’estudi persegueix entre altres objectius disposar d’un document que reculla les necessitats de les empreses i de la societat valenciana, en termes territorials, perquè atendrà les circumstàncies singulars de les comarques alacantines, castellonenques i valencianes.

Es comptarà amb la participació d’actors territorials com a representants de l’empresariat, els sindicats o altres entitats valencianes. Aquest informe territorial es publicarà en format digital principalment.

S’ha dissenyat la metodologia de l’estudi perquè, en primer lloc, s’actualitzen les estadístiques ja tractades en el 2022 (SS: contractacions, desocupació); dotació dels equipaments en el territori. S’està abordant l’elaboració de les enquestes a la població, per a les comarques que no es van consultar en el 2022. S’estima que es realitzaran entre totes dues anualitats un número pròxim a les 10.000 enquestes.

Es procedirà a més a dur a terme un centenar d’entrevistes a l’empresariat, atenent tres criteris: (a) equilibri territorial; (b) sectors predominants en aquests territoris; i (c) representants d’associacions empresarials del territori.

En aquest sentit, està previst fer entrevistes a representants de les organitzacions sindicals i altres formacions del territori, amb referència a les comarques. Així mateix, es comptarà amb la participació de la CEV (Comissió Territorial i Secretaria General) que al seu torn ha col·laborat en el qüestionari de les entrevistes a dur a terme i en la selecció de les persones a entrevistar.

L’informe, editat en format digital a la fi d’any, comptarà amb la participació de diversos Pactes per l’Ocupació, que recolliran diverses experiències relacionades amb iniciatives pròpies on han combinat teoria i pràctica en projectes de digitalització en els seus respectius territoris, preferentment comarcals. Tots ells en el marc del programa Avalem Territori.

Leave a Reply