ActualitatAcord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViPactesPactes València

Lliurament de diplomes de la I Edició del “Curs de Guies Acompanyants Terra Boval” desenvolupat per ADAPT@+T

By 08/09/2021No Comments

L’acte va tindre lloc en el jaciment arqueològic del Molón de Camporrobles i va comptar amb l’assistència del Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, la Subdirectora General de Turisme CV, Rosa María Ivars, representants municipals i agents destacats del territori.

El centre d’interpretació del jaciment arqueològic El Molón de Camporrobles va acollir el passat 10 de juny el lliurament de diplomes de la primera edició del curs de guies acompanyants de Terra Boval, un itinerari formatiu desenvolupat íntegrament des del Projecte Experimental d’Ocupació ADAPT@+T amb el qual 20 persones del territori han pogut especialitzar-se en els recursos i atractius turístics del territori.
L’acte va comptar amb la presència d’Enric Nomdedéu, Secretari Autonòmic d’Ocupació, que va destacar les dues realitats de la comarca: el bosc i la vinya, tal com resa el missatge de la marca de turisme Terra Boval, tant per motius d’ocupabilitat com per motius turístics. Per part seua, Rosa María Ivars, Subdirectora General de Turisme CV, va explicar el valor estratègic de Terra Boval com a oportunitat per al territori. El President de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, Gabriel Mata, va aprofitar l’ocasió per a recordar la importància de la integració dels recursos, agents i administracions per a la preservació del patrimoni cultural i natural.
El Curs de Guies Acompanyants Terra Boval és una iniciativa que visibilitza la vocació integradora d’una comarca que treballa per a construir un futur sostenible basat en el compromís amb el territori i la preservació del patrimoni natural i cultural com a font de generació de riquesa per a les persones. La formació està enfocada en l’àmbit del desenvolupament turístic i les capacitats del territori per a l’ocupació i la consolidació del model productiu recollit en l’Estratègia d’Ocupació i Desenvolupament Local de la comarca. En aquest sentit, alguns dels alumnes que ahir van rebre el diploma ja han constituït una empresa.
Aquesta formació ha sigut possible gràcies a la integració de recursos de l’administració pública valenciana presents ahir en l’esdeveniment: la Conselleria d’Ocupació, LABORA i el Projecte Experimental d’Ocupació ADAPT@+T de l’Acord Territorial per l’Ús de la MITV d’una banda i Turisme CV, València Turisme i el Pla de Dinamització i Governança Turística (PDGT) per un altre, afavorint la promoció econòmica del territori amb la marca de destinació turística Terra Boval, a més de donar a conéixer l’oferta cultural i natural de la comarca
L’acte celebrat també va comptar amb la presència de representants dels nou municipis de la comarca i l’equip de governança del PDGT, així com entitats, institucions i altres agents empresarials i socials del territori.

Leave a Reply