ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Plana BaixaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial per l’ocupació de la Plana Baixa obri vies de col·laboració amb altres entitats

By 08/09/2021No Comments

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa es reuneix amb l’Agència Valenciana Antidespoblament i signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Cibervoluntaris.

D’una banda, el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa comprén 10 municipis, dels quals 3 compten amb menys de 1.500 habitants: Alfondeguilla, Eslida i La Llosa. És per això que aquests municipis participen en el projecte de l’Agenda Valenciana Anti-despoblament (AVANT), que té com a objectiu evitar desequilibris i potenciar l’interior coordinant les diferents iniciatives públiques dirigides a frenar la despoblació del territori.

Amb la finalitat de coordinar serveis i col·laborar en la posada en marxa d’aquest projecte, el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa es va reunir a la fi de maig 2021 amb el coordinador dels Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local de la província de Castelló, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i amb l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local encarregat de prestar servei, entre altres, en els tres municipis consorciats abans nomenats.

D’aquesta manera es van posar en coneixement mutu les accions gestionades per cada entitat amb l’objectiu de crear sinergies entre ambdues, així com establir una via de col·laboració en la generació d’oportunitats socioeconòmiques en els municipis del nostre territori.

D’altra banda, l’objectiu estratègic 6 de transversalitat de gènere, igualtat de condicions entre homes i dones de l’estratègia d’ocupació de la Plana Baixa (Projectes experimentals EMPACE/2019/16/12) estableix que, amb la finalitat d’afavorir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’accés a l’ocupació, es considerarà a la població femenina com a col·lectiu amb especials dificultats d’inserció laboral, prioritari en l’accés a la formació i als incentius a la contractació.

Amb aquesta fi, s’ha signat un conveni marc de col·laboració entre el Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa i la Fundació Cibervoluntaris, una entitat l’activitat principal de la qual és promoure l’ús social de la tecnologia com a mitjà per a pal·liar la bretxa social, generar innovació social i apoderament de la ciutadania; en definitiva, promoure els drets humans i la consecució de l’Agenda2030 a través de les TIC, ajudar la ciutadania a generar impacte i transformació social a través de l’ús de la tecnologia de manera disruptiva, oberta, transparent, ètica, sostenible i inclusiva.

Així doncs, ja s’han previst dues activitats formatives a l’octubre i novembre per a la millora de l’emprenedoria i de l’ocupació de les dones del territori del Pacte, els detalls del qual es definiran en breu i podran consultar-se en la pàgina web del Pacte http://activemlaplanabaixa.es/.

Leave a Reply