ActualitatAcord territorial per a l'ocupació i el desenvolupament local Alcoi - Ibi - OntinyentPactesPactes Alacant

Gran acolliment d’accions per a impulsar la formació professional en el territori ACTAIO

By 08/09/2021No Comments

El 31 de març van finalitzar les activitats emmarcades dins del Projecte Experimental V, desenvolupades per l’equip tècnic d’Actaio i liderat en aquesta ocasió per l’ajuntament d’Ontinyent.

El foment i potenciació de la formació en el territori és una de les línies ja consolidades en els diferents projectes experimentals realitzats fins ara. El resultat d’aquesta labor ha fet possible que Actaio siga una referència en l’impuls de la Formació Professional com la millor via per a qualificar a la ciutadania en les dues àrees funcionals de l’Alcoià i la Vall d’Albaida.

És important destacar les accions realitzades per a fomentar la Formació Professional en els centres de secundària i batxillerat del territori durant els mesos de desembre de 2020 a març de 2021, dins del projecte experimental V.
Aquest és un resum de l’activitat desenvolupada en aquests mesos:

– 76 activitats a les aules amb l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO, FP Bàsica i Batxillerat. Consistien en dinàmiques participatives sobre les necessitats d’ocupacions en el mercat laboral relacionades amb l’FP. Algunes sessions van ser presencials i algunes de manera virtual connectant amb l’aula mitjançant videoconferència.

– 6 xarrades l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO, FP Bàsica i Batxillerat i les seues famílies. Trobades realitzades mitjançant videoconferència, donant a conéixer la situació del mercat laboral i la tendència del teixit industrial del territori, destacant les ocupacions de difícil cobertura en les empreses. A més, informàvem de les possibilitats que oferia la Formació Professional i l’oferta formativa del territori, ressaltant els cicles formatius relacionats amb les ocupacions anteriorment citades. En aquestes xarrades es va comptar amb una representació empresarial del territori de manera col·laborativa.

– 6 accions amb el professorat i personal d’orientació. Es van realitzar tant xarrades com cursos e-learning “Creant futur amb l’FP” per a informar i donar recursos didàctics per a introduir al món del treball, les ocupacions i l’FP en la seua activitat docent i orientadora diària amb l’alumnat i altres persones usuàries dels serveis d’orientació.

L’èxit en la quantitat d’activitats va ser notori dins d’aquest període de temps tan limitat del que es disposava, però també ho va ser el nombre de persones a les quals va arribar aquesta activitat:

 

Alumnat

1481 alumnes

Famílies

56 familiars

Professorat/ personal d’orientació

32 docents- orientadors

Total

1569 persones

 

Aquestes activitats eren complementades per altres accions del projecte com les trobades virtuals amb empreses (“Un café amb…”, “Tour virtual…” “Jornades Agenda 2030”) i els webinars realitzats sobre aspectes de l’FP per a aprofundir una mica més en les necessitats d’ocupacions reals de les empreses.

Aquests resultats són la conseqüència del treball realitzat per part de l’equip tècnic des d’anteriors projectes i que estan donat els seus fruits en els projectes actuals.

Per a nosaltres és molt gratificant que hi haja aquesta resposta i, sobretot que la influència i l’impacte d’aquestes accions es van veient reflectides en l’augment de la matriculació en els cicles d’FP que s’està produint en el nostre territori.
Augment de persones matriculades en els centres d’FP en el territori.

Grafico ACTAIO Sept 21

Font: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

Des d’Actaio es creu i s’aposta en la Formació Professional com un recurs clau per a augmentar l’ocupabilitat de la ciutadania i la competitivitat de les empreses en el territori.

Tota la informació la trobareu en la nostra web http://actaio.ajuntament-ontinyent.es/ i us animem a subscriure-us o seguir-nos en les nostres xarxes socials.

I per descomptat, podeu comunicar-vos amb nosaltres per la via que millor us convenga.

Leave a Reply