Acord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViActualitatPactesPactes València

L’emprenedoria, protagonista del programa experimental Adapt@+T 2020 de la Mancomunitat de l’Interior Terra del vi

By 08/02/2021February 15th, 2021No Comments

Coaching per a l’emprenedoria en centres de formació i amb grups d’emprenedors, assessories específiques i acompanyament per a emprenedors, difusió dels avantatges de l’economia social i eines de dinàmiques participatives, entre les accions realitzades.

El Projecte Experimental d’Ocupació Adapt@+t 2020 compta amb el suport a les noves iniciatives empresarials a la comarca d’Utiel-Requena, apostant per la innovació dins del territori. Amb aquest objectiu, es duen a terme sessions de coaching per a l’emprenedoria en centres de formació i grups de persones amb iniciativa emprenedora en els municipis de la comarca. Fins al moment, més de 170 persones han participat en aquestes sessions.

Adapt@+t 2020 també centra els seus esforços en assessories específiques a emprenedors que tenen una idea concreta de negoci. Com a resultat de tot l’anterior, s’ha treballat de manera individualitzada amb 48 persones. D’entre elles, nou ja han iniciat la seua marxa empresarial.

Seguint aquesta línia, i en col·laboració amb l’equip directiu-docent del programa mixt de formació i ocupació, Taller d’Ocupació Jardins d’Utiel, l’equip tècnic d’Adapt@+t 2020 ha impartit recentment dues sessions de treball. La primera sessió ha estat enfocada en el coaching per a l’emprenedoria com a forma per al desenvolupament personal i professional, mentre que la segona ha centrat la seua atenció sobre les possibilitats que ofereix l’Economia Social a la comarca, tant per la seua repercussió en un entorn rural, gràcies als seus principis, com pel marc favorable, legal i administratiu existent.

El treball d’acompanyament i assessoria per a la motivació i integració laboral de les persones usuàries continuarà en els pròxims mesos desenvolupant itineraris de treball grupal per a facilitar la viabilitat de les idees de negoci proposades. Eines d’intervenció dinàmiques i participatives, i enfocaments sistèmics i d’equitat, serviran per a enfortir les inquietuds de les persones formades.

Leave a Reply