Acord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxActualitatPactesPactes Alacant

L’Ajuntament augmentarà el seu suport econòmic al sector del comerç i a l’economia il·licitana en general

By 10/11/2020No Comments

El Consell de Desenvolupament Comercial d’Elx, presidit per l’alcalde Carlos González, va donar compte de les mesures a dur a terme per a revitalitzar el comerç enfront dels efectes de la pandèmia.

El Consell de Desenvolupament Comercial d’Elx es va reunir el dia 6 d’octubre en el Centre de Congressos, sent acordades les iniciatives a dur a terme amb la finalitat de revitalitzar el comerç enfront dels efectes de la pandèmia, i de cara a la campanya de Nadal.

Aquest Consell està configurat com un òrgan sectorial de participació ciutadana. Està integrat per representants del sector i el propi Ajuntament, sent un fòrum de debat i consulta entre els seus membres.

El seu objectiu és promoure les mesures necessàries per a aconseguir una ordenació comercial eficient i competitiva dins del territori municipal. A més, assessora a l’Ajuntament en la preparació i execució del disseny de les actuacions de promoció dels recursos comercials de la localitat, impulsant la presència activa d’Elx en aquells fòrums en els quals la seua participació s’estime convenient.

Aquesta reunió del Consell de Desenvolupament Comercial va ser presidida per l’alcalde, Carlos González, amb presència dels representants de les diferents associacions comercials i els edils de Comerç, Felip Sánchez; de Promoció Econòmica, Carles Molina; i de Mobilitat Urbana, Esther Díaz.

Es van acordar diverses iniciatives que cal dur a terme perquè la campanya de Nadal siga un reactiu per al comerç de proximitat. La primera mesura té a veure amb l’urbanisme comercial, i, en aquest sentit, l’Ajuntament va donar compte dels terminis per a l’obertura de la Corredora i la Plaça de Baix convertides en zona de vianants. Els terminis s’estan complint rigorosament i la Corredora està acabada i oberta al vianant des del passat 9 d’octubre, mentre que la Plaça de Baix manté el seu calendari per a obrir a mitjans de novembre.

Segons l’alcalde, Carlos González, “l’objectiu de l’Ajuntament i de les associacions de comerciants és que, de cara a la campanya que comença a la fi de novembre amb el Black Friday, puga estar tota l’actuació en servei per a tindre el centre normalitzat i, d’aquesta forma, afavorir l’activitat comercial”.

El primer gran repte comercial serà el citat Black Friday, divendres 27 de novembre, i a partir d’aquesta data començarà el concurs d’aparadorisme que la Regidoria de Comerç posarà en marxa amb la intenció que la decoració nadalenca no estiga únicament al carrer, sinó també, de manera especial, en els establiments comercials, tal com va assegurar l’edil de Comerç, Felip Sánchez.

El concurs actuarà d’incentiu per al sector amb la finalitat de crear ambient nadalenc, i a això contribuirà també la il·luminació, que comptarà enguany amb més inversió i major nombre de carrers. A la inversió de més de 60.000 euros que va realitzar la Regidoria de Festes en il·luminació nadalenca, s’uneix en aquesta ocasió una injecció econòmica afegida de 38.000 euros de la Regidoria de Comerç per a augmentar el nombre de carrers inclosos.

Segons va manifestar l’alcalde, “s’ampliarà substancialment el nombre de carrers en els quals es desenvoluparà aquesta actuació d’enllumenat nadalenc, en el centre històric i en els barris, amb la finalitat que aquesta siga una bona campanya de Nadal que contribuïsca a afavorir que els il·licitans i il·licitanes visquen el carrer i gaudisquen dels serveis que es presten des del comerç local”.

Per a donar a conéixer l’atractiu comercial d’Elx en aquest Nadal, l’Ajuntament posarà en marxa una potent campanya de promoció, no sols en els mitjans locals, sinó també en els municipis confrontants, amb la finalitat que la ciutat siga un focus d’atracció comercial en les seues àrees d’influència natural.

L’alcalde va assegurar que “desenvoluparem una intensa campanya de promoció publicitària en l’àmbit de la nostra ciutat i també a les ciutats del nostre entorn, a fi d’afavorir que Elx siga un punt de referència comercial per als il·licitans i per als municipis de la nostra àrea d’influència, perquè volem atraure consumidors d’aquest entorn comercial”.

Al costat de totes aquestes iniciatives, l’Ajuntament també posarà en marxa activitats d’animació de carrer per a incentivar l’activitat comercial. Segons l’alcalde, “seran activitats compatibles amb la situació sanitària que viu la ciutat, una animació comercial que serà un estímul per a l’activitat del comerç, però sempre en aquest marc de precaució, prevenció i compliment de les normes sanitàries”.

Es va acordar també, com a mesura de suport al sector, l’obertura de comerços el dilluns 2 de novembre, dia declarat festiu per la Generalitat Valenciana atés que el Dia de Tots els Sants se celebra enguany en diumenge. Aquesta decisió requereix la seua ratificació per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Elx.

L’impuls al comerç i a l’activitat econòmica és una prioritat de la corporació municipal, especialment en l’actual situació provocada per la pandèmia del COVID-19 i les seues importants repercussions socials i econòmiques.

Font:
http://www.elche.es/2020/10/el-ayuntamiento-aumentara-su-apoyo-economico-al-comercio-de-cara-a-la-campana-de-navidad/

Leave a Reply