ActualitatAcord territorial d'ocupació a la Comunitat Valenciana Terme Municipal d'ElxPactesPactes Alacant

L’Agència Municipal de Col·locació de l’Ajuntament d’Elx exerceix amb gran èxit la seua labor d’intermediació laboral

By 10/07/2023No Comments

Han sigut ateses 29.053 persones i 943 empreses des del seu naixement al novembre de 2012, convertint-se en una entitat referent a la ciutat en matèria d’ocupació.

L’objectiu de l’Agència Municipal de Col·locació és millorar l’ocupabilitat dels ciutadans que sol·liciten els seus serveis, afavorint la seua inserció laboral en llocs de treball adequats a les seues característiques i cobrint de manera satisfactòria les necessitats de personal de les empreses.

El personal adscrit a l’Agència Municipal de Col·locació i tots els recursos econòmics i materials utilitzats per al desenvolupament de les seues funcions pertanyen íntegrament a l’Ajuntament d’Elx.

Especialment meritòria va ser la labor realitzada durant els pitjors moments de la pandèmia, no havent-se interromput en cap moment la prestació del servei.
Per a això va ser crucial l’aprofitament de les noves tecnologies de la comunicació i la informació.

Les eines digitals que es van posar en marxa van demostrar gran eficàcia, per la qual cosa han continuat utilitzant-se, incorporant-se de manera rutinària a la dinàmica de treball.

Les activitats i serveis que es desenvolupen són, entre altres, els següents:

– Tutories individualitzades d’orientació. Dirigides a demandants d’ocupació, amb l’objectiu de millorar les seues habilitats, proporcionant-los informació, formació o motivació per a la cerca d’ocupació.

– Tallers de cerca activa d’ocupació. Dirigits tant als nostres usuaris com a diferents entitats públiques i privades.

– Gestió d’ofertes d’ocupació. Des de l’Agència Municipal de Col·locació es tracta de facilitar al màxim la labor dels empresaris, donant suport en la cerca de persones candidates per als llocs de treball oferits.

– Visites o reunions amb empreses. Dirigides a aconseguir futures col·laboracions, analitzar les seues necessitats de personal, o fins i tot proporcionar assistència en el procés de selecció.

– Labors de seguiment després d’aconseguir la inserció laboral. Es tracta de facilitar la bona relació persona-lloc de treball.

– Prospecció laboral. Inclou accions de mailing i reunions amb empreses per a determinar els sectors i empreses als quals poden accedir els nostres usuaris, segons els seus perfils i potencial.

– Assistència a fòrums i fires d’ocupació. Difondre els serveis prestats i conéixer de primera mà la situació del mercat laboral.

Leave a Reply