ActualitatPacte Local per l'Ocupació Castelló de la PlanaPactesPactes Castelló

L’Ajuntament de Castelló premia al talent emprenedor de l’estudiantat de la UJI amb 125.000€

By 10/07/2023No Comments

A principi del 2022 es van convocar, per primera vegada, els Premis al Talent Emprenedor de l’estudiantat de la UJI. Un esdeveniment que sorgeix de la col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea d’ocupació CastellóCREA i la Universitat Jaume I (UJI) a fi d’impulsar entre l’estudiantat valors i actituds relacionats amb la creativitat, la innovació i l’emprenedoria.
En aquesta primera edició de 2022 es van presentar un total de 94 persones. Moltes d’elles es van agrupar per a presentar projectes conjunts, com a resultat del treball col·laboratiu; d’aquests, van resultar 14 projectes premiats emmarcats en diferents sectors estratègics com el de mobilitat o el biotecnològic.

Després de l’èxit de la primera edició, l’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea d’ocupació CastellóCREA, ha tornat a subscriure conveni amb la Universitat Jaume I (UJI) per a convocar la segona Edició dels Premis al Talent Emprenedor de l’Estudiantat de l’UJI i la seua contribució a la creació d’empreses.

Aquest esdeveniment és finançat 100% per l’Ajuntament de Castelló, que aposta fermament per promoure l’emprenedoria i la creació d’empreses en àmbits estratègics de la ciutat mitjançant el reconeixement del talent de la comunitat universitària i contribuint així a la regeneració del teixit empresarial local. Els guardons han sigut dotats amb un import total de 125.000 euros, i en els quals s’han premiat 14 dels 45 projectes presentats en les tres categories contemplades en la convocatòria.

Per a les millors noves empreses de recent creació, el projecte guanyador del primer premi dotat amb 30.000 euros ha sigut per a AirBiometrics Advanced Solutions SL, una empresa de biomedicina que té com a objectiu desenvolupar un dispositiu que permeta facilitar el diagnòstic i seguiment de les malalties inflamatòries, especialment les Malalties Inflamatòries Intestinals (EII), per a poder establir la fase de la malaltia en la qual es troba el pacient.

A més, s’han atorgat tres accèssits de 20.000 euros cadascun a Biocatss SL, empresa promotora d’urbanitzacions ecològiques per a llogar o vendre cases modulars, unifamiliars i bioclimàtiques d’última generació amb materials ecològics i prefabricats; Quickin Investing 2020 SL, agència i plataforma de gestió d’habitatges, especialment per a l’estudiantat, que s’encarrega tant de la cerca de l’inquilí com de la resolució d’incidències i del check-in i check-out; i Movelso, que proporciona un vehicle innovador tant ecològic com sostenible que permet arribar ràpidament a qualsevol lloc.

En la categoria al talent estudiantil amb vocació emprenedora, s’han concedit cinc premis de 4.000 euros cadascun als projectes MemWrist; Myticketfy; RacoonGo!; Carícia; i Sidweel.

Finalment, en la categoria de premi estudiantil d’idees disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat de Castelló de la Plana s’han entregat cinc premis de 3.000 euros. Els projectes guardonats han sigut Vets & Shelters; Sembrando Futur; Robot aquàtic per a la descontaminació de la mar; Castello Vertical; i Neural.

Els criteris per a seleccionar les millors propostes en les tres modalitats han sigut diversos: el caràcter innovador del projecte; el nivell de desenvolupament i la seua viabilitat; el potencial de creació d’ocupació i la qualitat d’aquest; el potencial internacional; l’aprofitament de la xarxa de recursos locals; i l’adequació del projecte als ODS.

Leave a Reply