ActualitatAcord Territorial per a l'ocupació Els PortsPactesPactes Castelló

Reactiva els Ports busca noves línies de diagnòstic i de treball conjunt amb els principals actors econòmics de la comarca

By 10/07/2023No Comments

Durant els últims mesos s’han dut a terme diverses reunions amb les principals associacions de comerç, algunes de les empreses amb major projecció i amb el personal del Centre de Turisme de Morella.

L’equip de Reactiva Els Ports continua amb la seua tasca per a implantar les noves línies de treball que s’ha proposat per al període 2022/2023. Per això, els membres del projecte han mantingut al llarg dels últims mesos diverses reunions de treball amb els principals agents econòmics de la comarca amb la finalitat de presentar als nous membres les noves propostes i trobar punts en comú amb la intenció de diagnosticar les seues necessitats i treballar en el compromís de col·laborar en solucionar-les conjuntament.

Una d’estes reunions és la que es va produir el passat 7 de juny, quan l’equip va visitar les instal·lacions del Centre de Turisme de Morella, ubicat al complex de la colònia tèxtil de l’antiga Fàbrica Giner, on es van buscar punts en comú en matèria de formació encaminada a una major ocupabilitat de la població de la comarca dins de l’àmbit d’actuació del centre. En aquest sentit, ambdues entitats es van emplaçar a col·laborar en l’oferiment als seus usuaris de les oportunitats que ofereix cadascuna si ho necessiten i a mantindre el contacte per a seguir treballant conjuntament.

Reunions de treball amb associacions de comerç i amb empreses

A banda del contacte amb entitats com ara el CdT, l’equip de Reactiva els Ports ha mantingut també reunions de treball amb les principals associacions de comerç de la comarca com ara Vilafranca, Espai de Comerç i Serveis i Asetmico.

En estes trobades, a banda de conéixer el funcionament d’ambdues entitats, les actuacions que estan desenvolupant i les seues principals problemàtiques, també es va buscar la col·laboració en qüestions com ara les diverses línies de treball. Així mateix, es van presentar propostes de nous projectes i es va parlar de possibles idees per a treballar conjuntament.

Igualment, s’han produït reunions de treball amb algunes de les empreses amb major projecció de la comarca amb la finalitat de donar a conéixer la feina que exerceix Reactiva els Ports i tractar els principals impediments que troben a la comarca en matèria de cerca de personal o altres necessitats. De la mateixa manera, se’ls han oferit els serveis del projecte en tot allò que els puga ser d’ajuda.

Des de Reactiva els Ports es considera que la resposta ha sigut, en general, positiva, i per això es té la voluntat de continuar amb aquestes rondes de contacte amb empreses, associacions i tota mena d’entitats amb implantació social a la comarca.

Així mateix, es treballa ja per a buscar sinergies amb altres projectes d’altres zones, principalment aquelles adjacents, i ja s’han inclòs en les línies de treball els resultats dels diagnòstics que han aportat les trobades celebrades amb tots aquests ens.

Un moment de la reunió amb el personal del CdT de Morella. Reactiva els Ports

Leave a Reply