ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

L’Agència Local de Desenvolupament renova el seu servei d’orientació a l’ocupació i autoocupació en barris i pedanies

By 17/05/2021June 17th, 2021No Comments

L’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant posa en marxa la tercera fase del programa “Impulsalicante. Barris i Pedanies” que, en aquesta nova edició que es prolongarà al llarg d’enguany, prestarà especial atenció a la lluita contra el treball no declarat i la precarietat laboral, fomentant l’esperit emprenedor.

Tres tècnics assessoraran els demandants d’ocupació i emprenedors en diferents centres socials i comunitaris dels barris de Ciutat Jardí, Tómbola, Divina Pastora, Sant Blas, Sant Agustí, Villafranqueza, Babel, Ciutat d’Asis, Florida, Sant Gabriel, Urbanova i Cementeri. També de les partides del Rebolledo, Moralet, Verdegás, Bacarot, Fontcalent i Pla de la Vallonga, amb una població pròxima als 65.000 habitants.

L’assessorament presencial, amb cita prèvia, es prestarà en els següents centres municipals: Centre Social Illa de Cuba, el Centre de Formació Natzaret, l’Aula de Cultura de Villafranqueza, el Centre Social Felicidad Sánchez i el Local de Participació Ciutadana de la Junta de Districte 5.

La regidora d’Ocupació i Desenvolupament, Mari Carmen de España, ha ressaltat que “l’objectiu d’aquest programa és descentralitzar, vertebrar l’atenció en el territori i acostar-nos als barris i pedanies per a assessorar les persones demandants d’ocupació o a aquelles que volen emprendre i posar en marxa una idea de negoci”.

“Aquesta iniciativa està dirigida a promoure el creixement econòmic sostingut i inclusiu, afavorint el sosteniment del teixit comercial i productiu amb una ocupació digna, vertebrant l’acció dels orientadors en el territori acostant aquest servei als residents en situació de vulnerabilitat” ha comentat l’edil, que ha ressaltat igualment: “la col·laboració amb les associacions veïnals i entitats socials per a arribar a la població a la qual va dirigit aquest recurs. Hem realitzat ja dues fases d’aquest programa, amb molt bons resultats fins al 31 de març i a partir d’aquest moment entra una tercera fase en la qual es recorreran tots els barris i pedanies, amb especial atenció als barris situats en la zona sud de la ciutat”.

Més de 800 persones han utilitzat aquest servei de barris i pedanies en les seues dos fases anteriors, de les quals més de 70 han aconseguit de manera directa o indirecta aconseguir una ocupació i altres 40 han iniciat un itinerari d’inserció laboral, sent més de 600 les que han rebut algun tipus d’informació, assessorament o gestió.

L’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Excm. Ajuntament d’Alacant, amplia d’aquesta manera la col·laboració de la Generalitat Valenciana a través de Labora, dins del Pacte Territorial per l’Ocupació de la ciutat d’Alacant, que aporta el finançament de més de 300.000 euros per a la contractació dels professionals que realitzen l’assessorament mitjançant l’atenció presencial i en línia en centres públics més pròxims a les cases dels alacantins.

Leave a Reply