ActualitatPacte Local per l'Ocupació Castelló de la PlanaPactesPactes Castelló

L’Ajuntament de Castelló s’adhereix a la Xarxa REDEL

By 17/05/2021May 18th, 2021No Comments

Castelló aposta pel treball en xarxa mitjançant la seua recent adhesió i participació en la Xarxa REDEL, així com en altres xarxes nacionals, Xarxa REPTES i Fòrum ciutats per l’ocupació.

El mes de novembre passat l’Ajuntament de Castelló es va adherir a la Xarxa d’Entitats per al Desenvolupament Local, Xarxa REDEL d’ara en avant, composta en l’actualitat per 26 entitats. Aquesta és una xarxa que treballa per a la millora contínua de les organitzacions a través de la reflexió, la gestió del coneixement i la col·laboració, buscant el reconeixement i la posada en valor a nivell tècnic i polític del desenvolupament local i la seua projecció a nivell internacional.

REDEL sintonitza amb el principal objectiu del Pla Estratègic d’Ocupació de la ciutat de Castelló: diversificar l’economia i convertir la ciutat en un territori socialment responsable que genere oportunitats d’ocupació i riquesa. En aquest sentit, l’adhesió a la Xarxa REDEL compleix amb la finalitat descrita en les línies del Pla estratègic en secundar i promoure el desenvolupament municipal i comarcal.

Castelló s’adhereix a la Xarxa REDEL, d’àmbit estatal, com a entitat experta en desenvolupament local. Aquesta adhesió permet una col·laboració que expandeix el seu marge d’actuació a una concreció territorial molt més àmplia i integradora. A més de la Xarxa Redel, Castelló també forma part de la Xarxa REPTES i del Fòrum Ciutats per l’ocupació. Reptes és una xarxa d’àmbit nacional liderada pel Ministeri de Treball i Economia Social a través de la Direcció General del Treball Autònom, de l’Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses, integrada per territoris locals, tant municipis i províncies com consorcis. El Fòrum ciutats per l’ocupació és un fòrum sense personalitat jurídica i està integrat per 23 ajuntaments espanyols.

Unir esforços permet l’intercanvi i difusió d’experiències i coneixements, i millorar, innovar i incrementar l’eficàcia i eficiència de totes les Entitats que formen part d’aquestes xarxes. A més, aquesta col·laboració permet millorar els serveis que es venen prestant des de l’Agència de Desenvolupament Local en relació a les actuacions innovadores i noves perspectives i reptes. L’Ajuntament de Castelló aposta per la col·laboració, cooperació i treball en xarxa.

Leave a Reply