Acord territorial per l'Ocupació Camp de TúriaActualitatPactesPactes València

L’Acord Territorial d’Ocupació mostra la seua resiliència davant la COVID-19

By 21/07/2020November 10th, 2020No Comments

L’OBSERVATORI DE CAMP DE TÚRIA ES CONSOLIDA COM A EINA PER A LA RECONSTRUCCIÓ DE LA COMARCA

L’Acord Territorial d’Ocupació va posar en marxa en 2016 els fonaments del que hui és l’Observatori d’Ocupació i Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria. Una eina que és el punt d’unió entre els agents socioeconòmics de la comarca i que hui en dia s’ha convertit en el punt de partida per a la reconstrucció de la comarca.
Sindicats, agents socials, ajuntaments, polítics, associacions de comerciants, industrials, consumidors, etc., tots tenen veu i vot en un instrument capaç de posar sobre la taula les necessitats d’una comarca i començar a marcar el camí a seguir per a retornar a Camp de Túria a la senda del creixement. El Obervatorio d’Ocupació i Empresa és un pilar de l’Acord Territorial d’Ocupació, que desenvolupa al seu torn l’Estratègia Territorial d’Ocupació i Empresa.
Un Acord que ha hagut d’adaptar-se a les noves necessitats de la societat sorgides per la pandèmia de la COVID-19. La resiliència de tot el projecte ha facilitat que els serveis d’atenció a aturats, emprenedors, associacions de comerciants i empresaris, així com a treballadors, s’haja pogut mantindre adaptant-lo a les exigències de seguretat i higiene establides pels organismes competents.
Prop de 1.400 atencions telefòniques, per correu electrònic i per WhatsApp s’han realitzat durant els 3 mesos en què ha estat vigent l’estat d’alarma. Ara és el moment de continuar oferint els serveis d’atenció a aturats, a emprenedors, empreses i comerciants com ara plans d’ocupabilitat, itinerari d’emprenedors, sessions de coaching i mentoring per a enfortir a tots aquests col·lectius i que puguen afrontar amb garanties el futur immediat al qual s’enfronten.
A més, gràcies al consens i al treball de totes les associacions de comerciants de Camp de Túria s’ha treballat en la construcció i implementació d’una marca comuna. ‘Comerç Actiu’ naix de les aportacions, idees i valors en comú de tot el teixit associatiu comercial de la comarca.

Leave a Reply