Donada la crisi sanitària que va impossibilitar que el personal tècnic del Pacte continuara oferint els seus serveis habituals de manera presencial a les persones residents de les comarques de La Costera o La Canal de Navarrés es van habilitar noves opcions per a continuar assistint a la ciutadania.
Durant l’estat d’alarma, el Pacte Costanera-Canal es va reinventar en la manera d’oferir a la ciutadania determinats serveis d’utilitat tant d’ocupació com formació.
Si bé part d’aquestes activitats es van basar en mantindre el servei d’assessorament laboral dirigit a totes aquelles persones que necessitaven ser ateses en matèria d’ocupació, ajudes o subvencions dels diferents organismes públics, de manera paral·lela el Pacte va posar en marxa en la seua web corporativa https://www.pactecosteracanal.com un blog amb recursos, informació, i vídeo tutorials sobre orientació laboral, formació i ocupació.
Pel que respecta a les atencions telefòniques i via email, l’equip tècnic del Pacte va facilitar informació sobre els recursos disponibles per a trobar una ocupació afí amb la seua formació i experiència. La nova situació del mercat laboral mostrava un important descens en les ofertes publicades, però també una sèrie d’oportunitats en sectors essencials que podien ser d’interés per a aquelles persones que es trobaven en situació de desocupació.
Del còmput d’aquelles persones que van fer ús dels serveis d’assessorament, la gran majoria d’elles van consultar les ajudes EAUCOV 2020 dirigides a persones treballadores per compte propi i tramitacions amb els ERTO que es van dur a terme.
Per a completar la informació prestada i continuar oferint serveis durant el període de quarantena, es van publicar diversos posts setmanals amb la seua consegüent difusió en les xarxes socials en les quals està present: Facebook, LinkedIn, Instagram i YouTube. Aquests recursos informatius van abastar des de la gestió del teletreball, diferències entre ajudes a nivell estatal i autonòmic, com buscar ofertes d’ocupació pública i privada, cursos online, tipologia de beques, etc.; fins a un total de 21 articles.
Per a finalitzar, una altra de les línies de treball que es van dur a terme durant aquest període d’estat d’alarma va ser la denominada “Escola Comarcal per l’ocupació”, el públic objectiu de la qual eren els estudiants dels instituts i de formació professional de totes dues comarques. Atés que estaven ja formats els tallers in situ, el Pacte va elaborar un dossier que va ser facilitat al personal orientador dels propis centres. La finalitat d’aquesta documentació va ser informar als estudiants que s’enfronten per primera vegada al mercat laboral sobre els mecanismes i eines que facilitaren la seua cerca d’ocupació. Podien consultar des d’informació de programes d’ocupació actuals, primers passos, elaboració del currículum fins a com realitzar una candidatura pròpia i actuar en una entrevista de treball.