ActualitatLabora

LABORA aprova una ampliació de crèdit que permetrà a totes les entitats locals realitzar els tallers d’ocupació i formació que van sol·licitar

By 03/08/2022No Comments

Tallers d’Ocupació.

  • Amb aquesta ampliació de crèdit seran 128 les entitats locals que comptaran amb un taller d’ocupació i 2.290 les persones que rebran formació al mateix temps que cobren un salari
  • Els tallers són de 12 mesos i donen formació en diverses especialitats

València (29.07.22). LABORA, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, ha publicat en el Diari Oficial l’ampliació de la dotació pressupostària dels tallers mixtos de formació i ocupació, que permetrà que totes les entitats locals que en el seu moment van sol·licitar participar en aquest programa puguen dur-lo a terme.

Aquests tallers alternen la formació en un ofici al mateix temps que l’alumnat fa un treball pel qual rep un salari. Tenen una duració de 12 mesos i atorguen a les persones participants un certificat de professionalitat.

Amb aquesta ampliació, seran 125 les entitats locals que realitzaran aquests tallers, 37 a Alacant, 33 a Castelló i 55 a València. A Alacant es posaran en marxa 60 grups, 50 a Castelló i 109 a València. D’aquesta manera, de les 1.170 persones que anaven a participar en aquests tallers ara es podrà arribar a 2.290 participants.

Entre les especialitats que s’ofereixen per a la formació de l’alumnat es troben jardineria, obra de paleta, instal·lació d’infraestructures de telecomunicacions, administració, animadors de temps lliure i activitats culturals, conservació i millora de muntanyes, repoblacions forestals, creació de microempreses o atenció sociosanitària, entre altres.

Cal recordar que la formació és totalment gratuïta per a l’alumnat i ascendeix a 1.920 hores. Aquests tallers d’ocupació consoliden l’aposta de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per l’educació i la formació com mig d’accés a un treball més estable i de qualitat.

Per a sol·licitar formar part d’un taller d’ocupació és imprescindible estar d’alta en LABORA com a demandant d’ocupació i fer-ho constar en la demanda tal com s’explica en aquest videotutorial https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hdDDTcbinw4&feature=youtu.be.

Les persones interessades també poden posar-se en contacte amb el seu Espai Labora a través del següent enllaç: https://puntlabora.gva.es/puntlabora/atenciontelefonica?lang=es.

Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu. Tots els projectes dels tallers d’ocupació constaran d’un itinerari formatiu amb la impartició consecutiva d’un certificat de professionalitat de nivell 1 i un altre de nivell 2 o bé un de nivell 2 i un altre de nivell 3, de la mateixa família i àrea professional.

Així mateix, l’alumnat rep formació en Inserció Laboral, Sensibilització Mediambiental i Igualtat de Gènere, Alfabetització Informàtica: Informàtica i internet i Formació Bàsica de Riscos Laborals.

Leave a Reply