ActualitatAcord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViPactesPactes València

La Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi celebra la I Trobada Adapt@+t Formació i Emprenedoria

By 06/04/2023No Comments

L’objectiu d’aquest esdeveniment, desenvolupat en el marc del Projecte Experimental d’Ocupació Adapt@+t22, ha sigut doble: visibilitzar l’emprenedoria a la comarca i entregar els diplomes del I Curs Terra Boval Wine Tourism

La Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi ha organitzat la I Trobada Adapt@t+ Formació i Emprenedoria, un esdeveniment per a la visibilització i reconeixement de les accions de formació i emprenedoria que s’estan desenvolupant a la comarca per part de l’equip tècnic del Projecte Experimental d’Ocupació Adapt@t+22.

D’aquesta manera, divendres passat 3 de març el Celler Redó, seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Utiel Requena, va donar cita a emprenedors de tota la comarca; representants polítics del territori; entitats signants de l’Acord Territorial per l’Ocupació; agents de l’ecosistema emprenedor valencià, com el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI); el Director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca; i la Directora general d’Ocupació i Formació de LABORA, Rocío Briones.

En la seua intervenció, Briones va voler destacar el treball que es realitza des del Pacte i la inversió destinada des de la Generalitat, així com de l’excel·lent resultat de la integració de tots dos recursos en el que a ocupació es refereix.

Durant l’esdeveniment, emprenedors de tota la comarca van comptar les seues experiències d’emprenedoria, projectes que van rebre l’assessorament i acompanyament tècnic de l’equip d’Adapt@+t22. En aquest sentit, l’esdeveniment va comptar amb la participació de Restaurante Santolina; el restaurant i casa rural El Zariego; l’agència de turisme actiu Boval&Cabriel; Creara assessors; l’agència de comunicació, formació i esdeveniments El Descaro i el taller mecànic i d’eines El Pedret.

Tots ells van coincidir a destacar que les seues experiències d’emprenedoria han nascut buscant la conciliació familiar, recuperar vells oficis i donar una segona vida a productes, així com oferir serveis personalitzats i de qualitat a empreses de la comarca o poder viure i treballar amb qualitat de vida. En tot cas, el principal consell per a persones emprenedores que van acudir a l’esdeveniment va ser “perdre la por d’emprendre”.

L’acte també va comptar amb una part dedicada a l’exposició dels recursos públics disponibles per a l’emprenedoria. En aquest sentit, Illueca va posar en relleu els avantatges que ofereix l’IVF emprenedors i empreses de la comarca. Per part seua, Laura Sánchez del CEEI va explicar totes les eines i recursos que ofereix aquesta entitat per a emprenedors tant pel que fa a formació com a guies descarregables des de la seua web.

L’acte va finalitzar amb el lliurament de diplomes a l’alumnat del I “Curs Terra Boval Wine Tourism”, formació desenvolupada des del Projecte Experimental d’Ocupació Adapt@+t22 per a donar resposta a la necessitat plantejada per ocupadors i demandants de treball del sector turístic, després de l’èxit obtingut en les dos edicions anteriors del “Curs de Guies Acompanyants de Terra Boval”.

Leave a Reply