Acord territorial per a l'Ocupació i el desenvolupament local de la comarca de la SaforActualitatPactesPactes València

La cara humana del Programa de l’Acord Territorial de La Safor: Els Facilitadors

By 10/11/2020No Comments

El mercat laboral està en constant canvi. Canvien les necessitats de les empreses, les exigències dels ocupadors, els perfils dels demandants, els mecanismes de cerca d’ocupació, etc. I és en aquest punt imparable de canvi en el qual equips com el de l’Acord Territorial de la Safor juguen un paper fonamental de dinamització, orientació i adaptació. El seu objectiu és facilitar les eines a qualsevol persona amb desitjos reals d’incorporar-se al mercat laboral, perquè puga fer-ho amb garanties d’èxit.

S’inicia l’experiència inscrivint-se en el DAO i, després d’una selecció de perfils, la dinàmica comença a funcionar.

Aurora s’encarrega que cada participant sàpia posar en valor les seues competències, aquelles que van més enllà de la seua formació acadèmica. Són habilitats que cada persona ha desenvolupat al llarg de la seua vida i que no s’aprenen a les aules.

Després de l’autoexploració entra en escena Elena. Ella ajuda als que busquen treball a plasmar aquests coneixements i habilitats en el seu currículum i defensar-lo en públic.

I en una societat en la qual les xarxes socials han substituït altres canals d’informació és vital saber manejar-les i aprofitar-les. Aquest és el paper de Mayte, que ajuda els participants a posicionar-se i promocionar-se amb agilitat en les xarxes socials.

Arribats a aquest punt, cal apoderar-se i llançar-se a la cerca, al contacte directe entre ocupador i possible empleat. I ací va la participació de José: mitjançar, quadrar oferta i demanda.

I en tot el procés sempre es compta amb el suport d’un equip informàtic que manté la informació actualitzada i col·labora en el disseny de les marques personals. Paco, Paula i Raquel són els encarregats.

Més important, si cap, és la possibilitat que ofereixen les tecnologies per a salvar la barrera de la presencialitat. Per això amb el suport de Pepe s’ha habilitat una plataforma d’interacció entre facilitadors i participants, en la qual s’estableix una dinàmica de treball diari.

En definitiva, l’Acord Territorial de La Safor manté la seua aposta per l’ocupabilitat, apostant per la digitalització de la formació i de l’accés a la informació. Aquest és un compromís subscrit per la Mancomunitat de Municipis de La Safor, l’Ajuntament de Gandia i els agents econòmics i socials, la Federació d’Associacions Empresarials de La Safor, UGT i CCO-PV.

Leave a Reply