ActualitatPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactesPactes València

El PATER presenta els resultats del programa la Ribera Impulsa 2019/2020

By 10/11/2020No Comments

El PATER (Pacte territorial per a l’ocupació en la Ribera) i les seues entitats components (Consorci de la Ribera, Mancomunitat de la Ribera Alta, Mancomunitat de la Ribera Baixa, CCOO, UGT, Fedalcis i Associació empresarial d’Alzira) fan balanç de les activitats realitzades i analitzen els resultats del projecte de la Ribera Impulsa que enguany compleix la seua quarta edició.

Aquest programa ha hagut d’acoblar-se a la situació d’emergència provocada pel coronavirus canviant la seua metodologia de treball per a adequar-se a aquesta situació.

Els resultats malgrat la COVID19 han sigut positius en el desenvolupament del programa. S’ha comptat amb un equip de 4 orientadors laborals en àrea d’ocupació que s’han instal·lat en 12 punts d’atenció en diferents pobles de la Ribera Alta i Baixa. Així mateix han fet un seguiment i assessorament a 235 persones desocupades de les quals 105 s’han incorporat al mercat laboral. Prop del 44% d’insercions.

Pel que fa a l’àrea de màrqueting s’han atés a 80 empreses, 30 d’elles amb mentoring individualitzat. Es van dur a terme una sèrie de sessions formatives i d’orientació sobre màrqueting digital obertes a totes les empreses i autònoms de la Ribera de Xúquer: 15 formacions presencials i 6 tallers en línia s’han realitzat durant els mesos del confinament. El nombre d’assistents ha sigut de 197 persones.

A més a més s’han elaborat les línies d’actuació de les Estratègies Territorials així com la consolidació del “Fòrum de participació Comarcal”, en el qual s’ha procurat un espai de debat comarcal que oriente les polítiques i les accions de revitalització de l’economia, l’ocupació i la creació i la creació de xarxa comarcal entre agents econòmics i socials.

Totes aquestes accions avalen la importància i utilitat del Pacte territorial per a l’ocupació en la Ribera. El PATER en aquesta nova fase de programa ha apostat per la digitalització personal i empresarial, la qual té prevista implementar en cada una de les actuacions futures a realitzar.

Leave a Reply