ActualitatPacte Territorial per l'Ocupació de la Ciutat d'AlacantPactesPactes Alacant

“Impulsa barris i pedanies” per la reconstrucció de l’ocupació a la nostra ciutat

By 28/09/2020No Comments

Gestat després del diagnòstic efectuat per la Universitat d’Alacant, aquest projecte experimental compleix el seu any de vida amb una atenció personalitzada a uns 300 usuaris i més de 700 atencions valorades com molt satisfactòries

El seu objectiu innovador consisteix en acostar als barris i pedanies de la ciutat els serveis estructurals que té en marxa l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Excm. Ajuntament d’Alacant, aproximant a la ciutadania serveis com l’orientació laboral amb inscripció en la Borsa d’Ocupació, intermediació laboral, píndoles formatives individuals i grupals, tècniques de cerca d’ocupació, orientació a l’emprenedor i atenció a les empreses mitjançant el desplaçament del seu personal tècnic a les zones més allunyades de la ciutat. Igualment, de manera transversal a la prestació d’aquests serveis l’equip tècnic, compost per tres tècnics especialitzats en orientació i inserció laboral i un administratiu, té com a funció la detecció de necessitats formatives i de reciclatge professional, d’oportunitats emprenedores i d’activitat econòmica en les zones de barris i pedanies, aprofitant els recursos endògens infrautilitzats. Tot això sota el prisma de l’ocupació de qualitat, de la sostenibilitat social i mediambiental, de la innovació transversal aprofitant els recursos disponibles, de la lluita contra l’economia submergida i l’ocupació precària, i de l’atenció prioritària als col·lectius amb major dificultat d’inserció laboral.

A causa de l’impacte de la COVID19 la implementació de les activitats es va adaptar a les necessitats generades gràcies a les noves tecnologies, donant suport a accions on-line i telefòniques. Amb la volta a la nova normalitat els serveis presencials tornen a recobrar el seu espai preferent.

En aquesta nova fase i aprofitant els recursos ja identificats, es reprendran els contactes paralitzats per la COVID i s’atendrà de manera pròxima les necessitats que aniran sorgint en els pròxims mesos tant per a treballadors com per al teixit empresarial dels barris d’Alacant, esperant amb això contribuir a la reconstrucció per l’ocupació a la nostra ciutat d’Alacant.

Leave a Reply