ActualitatPacte territorial per l'ocupació l'AlacantíPactesPactes Alacant

ACTEI impulsa un estudi per a conéixer els efectes de la Covid-19 en l’ocupació dels municipis pertanyents al Pacte de l´Alacantí

By 28/09/2020No Comments

Els municipis que formen part del Pacte per l’Ocupació a l’Alacantí han experimentat una evolució ascendent de la taxa de desocupació des de març fins a juny, encara que per davall de la mitjana de la província. L’estudi també revela una tendència de recuperació positiva en els sectors serveis, indústria i construcció.

El Pacte per l’Ocupació de la comarca de l’Alacantí (ACTEI) ha elaborat un estudi de l’evolució dels efectes de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 en els municipis membres de l’entitat durant els mesos de març a juny de 2020.

Les dades conclouen que la taxa de desocupació en les localitats que formen part del Pacte (Aigües, El Campello, La Torre de les Maçanes, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi i Xixona) ha ascendit lleugerament des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, el mes de març passat, fins al mes de juny. Així, com a resultat dels últims quatre mesos, el nombre d’aturats en la zona ACTEI ascendeix a 10.526, un 12,63% de la població activa, xifra inferior a la mitjana d’atur de la província d’Alacant, que se situa en el 15,46%.

L’estudi elaborat revela també que l’atur femení aconsegueix el 57,73% el mes de juny, encara que aquesta xifra es manté estable des de l’inici de la pandèmia. El mateix ocorre amb els tipus de contracte, la majoria temporals enfront dels indefinits.

Respecte als sectors, els treballadors del sector serveis han sigut els més afectats per la destrucció d’ocupació, seguits dels de la indústria i la construcció. L’agricultura és, en general, el sector menys afectat per la situació actual d’incertesa laboral.

D’altra banda, cal destacar respecte a la creació d’ocupació que les dades apunten a una recuperació dels tres sectors més perjudicats, ja que la majoria dels nous contractes pertanyen a serveis, indústria i construcció.

Leave a Reply