Acord territorial per a l'ocupació i el desenvolupament local Alcoi - Ibi - OntinyentActualitatPactesPactes Alacant

ACTAIO dignifica la formació professional a través de la difusió d’experiències personals i del teixit empresarial

By 28/09/2020No Comments

Actaio, en el seu projecte experimental IV, té entre els seus objectius el potenciar la matriculació d’alumnat en els cicles formatius d’FP. Per això hem posat en marxa diferents accions per a donar a conéixer l’oferta formativa en el territori, però també per a oferir una visió de que realitzar aquests estudis és una gran oportunitat per a qualificar-se i aconseguir una ocupació amb grans possibilitats d’estabilitat, creixement i bona reputació professional.

Per a aconseguir aquest objectiu, des de l’equip tècnic d’Actaio hem fet una gran faena en dos línies d’acció:

1. “Històries de l’FP” en format podcast. Es tracta de la recollida d’informació de persones que han realitzat estudis d’FP i que ens conten com ha sigut la seua experiència: com van triar el cicle formatiu, com els va anar durant els estudis, en quins treballs estan aplicant tot l’aprés, a més d’oferir algun consell personal sobre les seues vivències. http://actaio.ajuntament-ontinyent.es/historias-de-la-fp/

2. “Experiències FP” en format cartell. Es tracta de la realització d’entrevistes telefòniques amb empreses col·laboradores d’Actaio. Se sol·licita que responguen a unes preguntes sobre els perfils professionals d’FP que busquen en la seua empresa, la seua disponibilitat per a realitzar la Formació en Centre de Treball (pràctiques), les necessitats que tenen per a cobrir determinats llocs de treball i també ens ofereixen alguns consells que animen a altres persones a realitzar aquests estudis. http://actaio.ajuntament-ontinyent.es/experiencias-fp-y-empresa/

Totes aquestes històries han sigut recopilades, gravades/dissenyades i publicades en la web d’Actaio així com en les nostres xarxes socials. Per a la seua realització hem intentat transmetre una sensació de proximitat dels perfils professionals cuidant tant el format com el contingut.

Per a nosaltres està sent una experiència molt gratificant ja que resulta molt interessant escoltar de primera mà aquestes “aventures” personals i empresarials.

Després d’aquests resultats ens proposem continuar realitzant aquest tipus d’aportacions ja que pensem que coneixent tant les oportunitats com les dificultats d’estudiar FP ajuda al fet que altres persones puguen decidir sobre el seu futur laboral de manera més efectiva.

Leave a Reply