ActualitatAcord comarcal en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Marina AltaPactesPactes Alacant

El Projecte Passaport Marina Alta presenta la seua web a l’empresariat de Benissa i centre de la comarca

By 30/07/2022August 2nd, 2022No Comments

El projecte de Pacte’MA i Creama comença una nova fase posant el focus en el teixit empresarial

El dimecres 29 de juny es va presentar a Benidoleig i a Benissa l’eina digital turística del projecte Passaport Marina Alta. En les dues sessions es va informar de la web www.passaportmarinaalta.org i de com el teixit empresarial pot unir-se al projecte.

La presentació a Benissa va tindre un gran acolliment d’empresaris del sector turístic. Es va comptar amb la participació d’hostaleria, restauració, d’agències de lloguers, cases rurals, lloguers de caravanes, productors locals, elaborats embotit i empreses dedicades a l’àmbit esportiu. En la sessió, després de l’exposició del projecte i de donar les indicacions de com sumar-se a ell, es va obrir un debat de l’abast de Passaport, dels beneficis que aporta pertànyer al projecte i de la necessitat de les petites empreses tenen per a difondre i promocionar les seues activitats i serveis. Per tot això els assistents van agrair l’existència de l’eina digital i van mostrar el seu interés de formar part d’aquest.

A Benidoleig, de manera simultània, també es va presentar la web del projecte. Va estar dirigida al teixit empresarial del mateix municipi, així com dels pobles de la Rectoria i Orba. Va ser una jornada en la qual es va informar de l’abast del projecte, la creació de la web i la importància per a les empreses vinculades al turisme de la Marina Alta de formar part d’aquest. Els assistents van mostrar interés en les rutes-experiències plantejades, es van resoldre dubtes i van plantejar suggeriments per a una millora contínua.

Una vegada realitzades les dues primeres presentacions, donarà principi la fase de mostrar, per tota la Marina Alta, el treball realitzat des del projecte Passaport i el Comité Assessor integrat per una representació d’agents clau en matèria de turisme del territori. I en les successives presentacions, que es realitzen per tota la comarca, es transmetrà cada pas donat per Passaport i tot el que s’ofereixen amb l’eina turística comarcal perquè aquesta servisca d’aparador a les accions, tant privades com públiques, que es realitzen a la Marina Alta.

El projecte experimental Passaport Marina Alta és un projecte d’àmbit comarcal, en el qual CREAMA sustenta la secretària tècnica, i s’engloba dins del programa Avalem Territori, subvencionat per la Generalitat Valenciana a través de LABORA i pel Ministeri d’Economia Social. A nivell intern, aquest s’emmarca dins de PACTE’MA, l’Acord Comarcal en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Marina Alta, del qual actualment formen part 32 Ajuntaments de la comarca i 14 entitats públiques i privades.

Leave a Reply