ActualitatAcord Territorial per a l'ocupació Els PortsPactesPactes Castelló

Projecte Espigolar busca revertir el despoblament mitjançant la integració social i laboral

By 30/07/2022August 2nd, 2022No Comments

El projecte Espigolar és un projecte de reinserció i integració social impulsat per l’associació Àmbit, pel projecte Pilotem de la Conselleria d’Igualtat i polítiques Inclusives de la GVA i l’Ajuntament d’Herbers, amb la col·laboració de Reactiva els Ports.

Aquest projecte el que pretén és la inserció de persones amb risc d’exclusió social que necessiten una segona oportunitat.

Aquest projecte amb l’objectiu també de la lluita contra el despoblament, crearà cinc llocs indefinits d’ocupació en Herbers per a constituir un equip multidisciplinari, que estarà integrat per professionals de les branques de psicologia, treball social, educació social i integració social. Aquestes ofertes d’ocupació, com indica l’alcalde, Dani Pallarés, són de qualitat, i compten amb bones condicions laborals que permeten fixar població al poble de manera efectiva.

Altres ofertes de feina seran de formació i treball per a la creació de serveis en el municipi i aniran dirigides a persones que per diferents causes necessiten una segona oportunitat per reinserir-se al món laboral.

Aquest projecte té un doble impacte: crear fins a 20 llocs de feina al municipi fomentant l’economia circular del municipi i ajudar a la reinserció i integració social de persones vulnerables, evitant d’aquesta forma la despoblació.

Per altra banda, es realitzarà l’Espigolfest, el festival de cinema d’Herbers que busca fomentar la cultura a través de les diverses maneres d’expressar l’art, la formació laboral destinada a facilitar l’accés a la vida professional a persones vulnerables, i la lluita contra els territoris en perill de despoblació.

Aquesta iniciativa tindrà lloc al Castell d’Herbers, una casa-palau pertanyent al Baró d’Herbers del segle XIV, durant els dies 22, 23 i 24 de juliol.

Durant el cap de setmana es duran a terme col·loquis, debats, projeccions, música en directe, inauguracions expositives, i fins a un taller de ioga, amb la finalitat de fer una anomenada a la repoblació, diversitat i formació laboral destinada a persones vulnerables com a dones migrants, persones exrecluses i amb diversitat funcional. Pilars bàsics que porta treballant l’Associació Àmbit. Una de les xerrades serà a càrrec de Reactiva els Ports, el projecte experimental de l’acord per l’ocupació els Ports.

Leave a Reply