ActualitatPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactesPactes València

El Punt PAD de la Ribera de Xúquer es desplega per tota la comarca

By 30/07/2022August 2nd, 2022No Comments

El programa la Ribera Impulsa del PATER (Pacte Territorial per a l’Ocupació Territorial a la Ribera) consolida el Punt PAD (punt d’atenció digital) de llarg a llarg de tota la comarca del Xúquer.

El punt PAD és el nou i innovador projecte de la Ribera Impulsa, que té com a objectiu acostar als ciutadans i a les empreses una àmplia varietat de serveis relacionats amb les noves tecnologies, la digitalització, l’orientació i inserció laboral de les persones i afavorir, en general, la innovació i l’emprenedoria digital de les empreses.

Pretén crear una xarxa de punts PAD tant fixos com itinerants en tota la comarca de la Ribera de Xúquer i que servisquen com a punt de trobada de persones i empreses.

Aquest projecte, que va començar l’abril passat, és present en diferents punts denominats PAD de la Ribera Alta i Ribera Baixa.

Enguany la novetat resideix en l’impuls i foment de la digitalització tant per a les persones desocupades, en el seu itinerari de cerca activa d’ocupació, com per a les empreses, en la seua transformació digital a través del màrqueting digital.

 

QUÈ ÉS PUNT PAD OCUPACIÓ?

Assessoren, guien i acompanyen a través de sessions grupals i individuals a persones en el aprenentatge, formació i utilització d’eines digitals per a la cerca activa d’ocupació. Al llarg d’aquestes sessions podran aprendre quins recursos i eines poden millorar el seu nivell d’ocupabilitat.

Com ho fan? A través d’una metodologia activa i col·laborativa, realitzen diferents activitats, tallers i formacions com a simulacions reals d’entrevistes de treball, accés a reunions amb empreses, taller de currículum, canvi personal, etc.

Es pretén que les persones beneficiàries del servei adquirisquen un nivell adequat de competències digitals així com unes atencions personalitzades per a solucionar els seus dubtes i consultes respectives sobre aquesta temàtica, com per exemple configurar un peu de signatura del seu mail, poder enviar un CV a una oferta, sol·licitar l’informe de vida laboral per seu electrònica, inscripció en agències de col·locació, sol·licitud de cursos via en línia, compartir documents per Drive, organitzar tasques amb Calendar, passos per a realitzar una entrevista en línia, com efectuar la inscripció a una convocatòria d’ocupació per seu electrònica, com saber quina empremta digital tinc en xarxes, etc.

A quins tallers puc inscriure’m per a millorar les meues competències digitals?

–           KM0: Planifica la teua cerca de treball en Internet.

–           Apps per a la cerca d’ocupació.

–           Taller de correu electrònic.

–           Com fer més atractiu el teu CV.

–           Com buscar ofertes de treball en Internet i com donar-se d’alta en portals i Apps.

–           Com accedisc als meus documents de les administracions públiques en línia.

–           Cuida la teua marca personal en les teues xarxes socials.

–           Com traure partit a Linkedin.

–           Eines col·laboratives de Google: Gmail, Google Docs, Drive, Google, Calendar.

–           Accés a l’ocupació pública: borses de treball, oposicions. Com trobe la meua oferta i com m’inscric.

–           Accés a la formació gratuïta. Formació en línia, gratuïta i homologada.

 

On estan?

Actualment, el Punt PAD està present a Alginet, Cullera, Carcaixent, Catadau, Llombai, L’Alcúdia, Benifaió, Polinyà de Xúquer i Sueca. En la modalitat individual s’han atés 76 persones i 37 en grupal.

Leave a Reply