ActualitatAcord territorial per a l'Ocupació i el desenvolupament local de la comarca de la SaforPactesPactes València

L’Acord Territorial de la comarca de la Safor millora el servei digital eOrienta amb mapes d’ocupació personalitzats.

By 30/07/2022No Comments

El projecte experimental de la comarca de la Safor ha desenvolupat durant el projecte anterior eines i metodologies d’intervenció en l’àmbit de l’orientació professional que s’adapten a les demandes del mercat laboral del segle XXI i les ha centralitzat en un portal web. El portal (eorienta.lasaforempren.com) engloba el servei e-Orienta, un servei d’assessorament basat en la web que incorpora eines d’assessorament accessibles (píndoles formatives, qüestionaris, instruments d’autoavaluació, base de dades, recursos online, etc.). S’ha fomentat el seu ús entre la població de la comarca aconseguint una major efectivitat i qualitat als processos  d’orientació laboral, i millorant l’ocupabilitat entre la població de la comarca.

Dins de les millores al projecte experimental actual, el servei e-Orienta acaba d’incorporar la possibilitat de crear mapes d’ocupabilitat. Es tracta d’itineraris personalitzats dels coneixements i competències necessàries per a assolir els objectius professionals desitjats i millorar les opcions d’ocupació de la població comarcal.  Entre les opcions que s’ofereixen en troben tres grans apartats per a poder elegir:

  • Ocupació
  • Formació
  • Emprenedoria

En cadascun dels apartats trobem  píndoles formatives, enllaços, infografies i altres recursos que donen la possibilitat de millorar l’autoconeixement de les habilitats personals i les competències personals, el reciclatge constant a través de la formació, les millors maneres d’afrontar processos de selecció, conéixer i crear candidatures de treball  i les fases necessàries per a fomentar l’emprenedoria.

El desenvolupament d’aquest servei inclou altres millores per a facilitar l’accés als recursos per part dels usuaris. S’ha creat l’opció del registre, facilitant el seguiment per part de l’equip tècnic de les persones i els seus mapes d’ocupabilitat. També s’ha habilitat una opció per poder descarregar un certificat una vegada acabat el mapa. Les persones podran crear diferents mapes segons el moment en el qual es troben, però sols poden tindre un mapa actiu, hauran de finalitzar-ne un abans de crear-ne un nou. Finalment, dins de les novetats s’ha creat un canal de Telegram privat per a les persones que finalitzen el seu mapa d’ocupabilitat on es publicaran ofertes de treball, compartiran articles sobre formació, ocupabilitat i on es podran fer sessions en línia per a resoldre dubtes sobre com millorar el teu currículum, com afrontar una entrevista de treball, millorar les competències i altres qüestions relacionades sobre ocupació, formació i emprenedoria.

En resum, s’ha millorat ell servei e-Orienta per facilitar l’accés a les eines i recursos a través d’una interfície clara, senzilla i ludificada que permet als usuaris de la comarca centrar-se en l’important per tal de millorar la seua ocupabilitat.

Leave a Reply