Acord territorial en matèria d'ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat de l'Interior Terra del ViActualitatPactesPactes València

El Projecte Adapt@t+23 contínua el seu suport a l’agricultura com a professió de futur

By 22/11/2023No Comments

La Mancomunitat Interior Terra del vi en el marc del programa AVALEM TERRITORI de LABORA destaca que HUI, MÉS QUE MAI l’agricultura és una professió de futur

La campanya Agricultura professió de futur va nàixer com a resposta a una necessitat expressada des de la Taula Sectorial d’Agricultura constituïda en el Projecte Experimental d’Ocupació Adapt@+t 21 del programa AVALEM TERRITORI de LABORA, seguint els objectius fixats per l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local impulsat per la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi i els nou municipis de la comarca: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

La campanya tenia i té com a objectiu dignificar i valorar el sector primari i ho fa utilitzant la veu d’homes i dones dels 9 municipis que donen les seues raons per a triar l’agricultura i la ramaderia com a professió. Tots ells ens conten que estem davant una professió de futur poc reconeguda socialment. I persegueixen trencar el prejudici que diu que dedicar-se a esta professió és per a “algú que no ha sigut capaç de fer una altra cosa” que la converteix en una professió poc o gens atractiva per als més joves.

En el seu moment la campanya es va premiar pel Periòdic AQUÍ en la seua edició de comarques d’interior i inspirà un FÒRUM amb el mateix nom del diari Levante EMV.

Aquests mesos de setembre i octubre, dins del nou Projecte d’Ocupació, Emprenedoria, Economia social i Desenvolupament local Adapt@+t, ha tornat a emetre’s en mitjans locals i xarxes socials amb una adaptació que ens dona raons per les quals Hui, més que mai, l’agricultura és una professió de futur:

– sense el camp i la ramaderia la ciutat no menja
– els agricultors som els que estem protegint el medi ambient.
– que lo nostre val i que dir dona agricultora és un orgull

Leave a Reply