ActualitatPacte territorial per l'ocupació de la Plana BaixaPactesPactes Castelló

El Pacte Territorial de la Plana Baixa impulsa l’economia circular entre empreses del territori organitzant unes jornades/taller de Simbiosi industrial

By 22/11/2023No Comments

El Consorci Gestor del Pacte Territorial per l’ocupació de la Plana Baixa amb les accions d’aquest projecte de Simbiosi industrial subvencionat per la GVA, incentiva l’emprenedoria entre les empreses del territori a través de l’Economia circular, com a model de negoci basat en col·laboracions entre elles per a un aprofitament més eficient dels seus recursos.

El Pacte Territorial amb aquest projecte de Simbiosi industrial contracta els serveis de tècnics experts de l’Institut de Tecnologia Ceràmica – Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC-AICE) per al desenvolupament de dues accions diferents.

Una primera jornada es va desenvolupar el 27 de setembre, presencialment i en streaming, per a més de 50 empreses interessades a posar en valor noves col·laboracions amb altres empreses en matèria d’economia circular. S’explica el concepte de Simbiosi industrial com a model de recirculació dels recursos sobrants d’una empresa per a ser aprofitats per una altra que els incorpora al seu sistema productiu, generant-se així per a ambdues, major rendibilitat econòmica, mediambiental i social.

La segona jornada del 4 d’octubre va consistir en un Taller matching entre empreses, que havien manifestat la seua voluntat de participar amb altres per a intercanviar informació sobre què fan, com ho fan a nivell de recursos, què necessiten incorporar a la seua producció i els recursos sobrants que generen al llarg d’aquest procés. Per a això s’ha realitzat un assessorament més individualitzat als empresaris participants i s’ha dissenyat una documentació en la qual es descriuen les més de deu potencials relacions de Simbiosi industrial detectades, a més d’un full de ruta per a realitzar un seguiment que ajude a la promoció i desenvolupament d’aquestes cooperacions empresarials.

Totes dues jornades han tingut com a objectiu principal la identificació de possibles sinergies entre les empreses per a l’intercanvi dels seus recursos, la detecció d’obstacles en aquest procés de cooperació i la proposta de relacions de col·laboració que pogueren desenvolupar-se.

El Pacte Territorial de la Plana Baixa es constitueix amb aquestes iniciatives en un facilitador perquè aquesta Simbiosi Industrial tinga lloc, assessorant les àrees industrials i empreses del territori a promoure nous models de negoci de valor afegit que els ajude a ser més competitives en el mercat global, promovent així la dinamització del teixit empresarial local des d’una perspectiva més sostenible.

Leave a Reply