ActualitatPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactesPactes València

Tallers dels ODS impulsen la sostenibilitat a la Ribera de Xúquer

By 22/11/2023No Comments

En un esforç conjunt per promoure la sostenibilitat i alinear les seues accions amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, el Pacte Territorial per l’Ocupació a la Ribera de Xúquer (PATER) posa en marxa una sèrie de tallers formatius centrats en els ODS durant tot el mes d’octubre per a fomentar el desenvolupament d’un model econòmic comarcal basat en la triple sostenibilitat: econòmica, social i mediambiental.

La principal finalitat és complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i contribuir a la difusió de l’economia sostenible per a la consolidació d’un model d’economia de proximitat, social i solidària, generadora de riquesa i benestar social, que impulse l’equilibri territorial de la comarca de la Ribera de Xúquer.

Aquestes activitats es van emmarcar en 3 tallers formatius de 20 hores de duració i una jornada final que es realitzarà a Benifaió el 25 d’octubre.

TALLERS RIBERA SOSTENIBLE

Sota la iniciativa “La Ribera Sostenible”, els tallers han reunit els ciutadans, empresaris i funcionaris públics en una sèrie de sessions col·laboratives per a abordar els desafiaments globals des d’una perspectiva local. Aquests tallers s’han centrat en àrees clau relacionades amb els ODS, com la reducció de la desigualtat, l’acció pel clima, l’educació de qualitat i la innovació tecnològica.

El dimarts 3 d’octubre a Algemesí, Gema March, directora de PATER, va presentar el primer taller formatiu enfocat a la Implementació dels ODS per a la qualitat de vida: creixement econòmic i treball decent. Aquest taller va ser conduït per la ponent: Amparo Méndez, CEO Transició socioecològica i Rafael Orts. En aquest taller pràctic van assistir 57 persones on es van tractar els objectius del desenvolupament dels ODS aplicats al comerç de proximitat, així com l’economia circular i bones pràctiques.

El segon taller es va realitzar l’11 d’octubre en la seu de la Mancomunitat Ribera Baixa a Sueca el títol de la qual va ser: Programes i Finançament per a la implementació dels ODS de la mà de Carmen Herrero Pardo, directora d’IDEA i oficina de projectes europeus de l’Ajuntament d’Alzira. En aquesta ocasió van assistir un total de 25 participants i, el perfil d’assistents va ser principalment ADL i tècnics de diferents ajuntaments.

El tercer i últim taller de La Ribera sostenible tindrà sessió de matí i vesprada i s’impartirà en la Mancomunitat de La Ribera Alta, a Alzira, dimarts que ve 17 d’octubre; sessió teòrica de 9 a 14 hores que es podrà fer tant en línia com presencial i de 15:00h a 20h una sessió de 5 hores pràctiques.

Aquesta ponència sobre la Planificació territorial per a aconseguir els ODS la durà a terme Juan Bautista Tormo Flores, arquitecte municipal de Tavernes de la Valldigna i comptarà amb la participació de Luis Miguel Romanillos Arnanz i Pablo Tormo Giner.

Finalment i com a tancament final a les activitats que organitza el PATER el dimecres 25 d’octubre en la cambra agrària de Benifaió tindrà lloc la Jornada: Empresa Socialment Responsable: Com integrar la sostenibilitat en l’estratègia de l’empresa?

Aquesta iniciativa de la Ribera Sostenible reflecteix el compromís de la comarca de la Ribera de Xúquer a treballar junts per a un futur més sostenible i pròsper.

Leave a Reply