ActualitatPacte territorial per a l’Ocupació en la RiberaPactesPactes València

El PATER continua treballant per a impulsar el territori de la Ribera de Xúquer

By 14/09/2021No Comments

El projecte La Ribera Impulsa 4.0, desenvolupat dins de l’Acord Territorial per a l’Ocupació en la Ribera (PATER), finançat pel LABORA i coordinat per la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Mancomunitat de la Ribera Baixa a través del Consorci de la Ribera, continua amb les seues accions al llarg de tot el territori de la Ribera de Xúquer gràcies al suport i compromís dels diferents agents socials, els ADL de les poblacions seleccionades per a aquesta VI edició i de les associacions empresarials de la comarca.

Enguany, a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, s’estan prenent en els tallers i activitats realitzades totes les mesures necessàries per a garantir la salut i benestar de les persones que participen en el projecte.

El programa tracta de crear un ecosistema sostenible digital que impulse la innovació social i empresarial de les empreses i persones de la comarca, reduïsca l’impacte en l’ocupació que ha provocat la Covid-19 en la Ribera de Xúquer i fomente un desenvolupament socioeconòmic inclusiu i sostenible.

En aquest sentit, des d’abril de 2021 s’han dut a terme diferents accions tant en l’àrea d’ocupació com en l’àrea de màrqueting digital.

Pel que fa a l’àrea d’ocupació s’han posat en marxa els grups col·laboratius de cerca d’ocupació que tan bons resultats han obtingut en les anteriors edicions. En aquesta primera part del projecte s’ha aconseguit un 45% d’inserció dels participants després d’haver finalitzat les sessions formatives i les accions complementàries programades que estaven dirigides a millorar la situació laboral de les persones participants. Les accions s’han desenvolupat satisfactòriament amb una metodologia activa i participativa mitjançant el suport i assessorament del personal tècnic dinamitzador d’oportunitats i amb la col·laboració amb empreses de selecció i ETT, així com mitjançant la prospecció d’ofertes d’ocupació en les empreses del territori. A tot açò, se suma la cerca conjunta d’ofertes d’ocupació per part dels participants dels equips presents en els nou punts d’atenció: Montserrat, Alginet, Algemesí, Benifaió, Catadau-Llombai, Sueca, Alzira, l’Alcúdia i Carcaixent.

A continuació, es detallen les activitats per a la millora de la cerca d’ocupació realitzades fins hui:

• Col·laboració amb grups JOOP realitzant píndoles formatives específiques centrades en com trobar ofertes de treball per Internet.
• Prospecció laboral, captació i intermediació laboral per a acostar ofertes, empreses i candidats a un mateix pla.
• Xarrada i assessorament sobre cooperativisme, a càrrec de FEVECTA
• Entrevistes en viu amb la col·laboració de Nortempo i Randstad ETT i GI Group.
• Ponències d’UGT i CCOO sobre els beneficis i avantatges de pertànyer a un sindicat.
• Taller de motivació i mindfulness gestió emocional en la cerca d’ocupació.
• Taller de LinkedIn, per a optimitzar el perfil, la xarxa de contactes i la manera d’interactuar amb la xarxa de contactes per a expandir la visibilitat i augmentar les possibilitats de trobar treball.

En l’àrea de màrqueting en aquests primers mesos la presencialitat dels tallers ha sigut la tònica general, ja que els comerços i empreses han apostat per aquesta metodologia més pròxima. Malgrat això, s’ha continuat amb els tallers en línia per a aconseguir arribar a més gent al llarg del territori.

Així mateix, la col·laboració dels ADL i altres tècnics de les poblacions i les diferents associacions empresarials ha sigut crucial per a connectar amb els comerços i empreses i establir unes relacions fructíferes i duradores. Es tracta d’entre tots fer un esforç en pro de buscar una sostenibilitat econòmica i social del territori.

Per a la difusió dels tallers i activitats que s’han realitzat i dissenyat cartells i mailings per a una millor captació i comunicació del que s’està duent a terme en el Consorci de la Ribera, així com s’han gestionat els perfils en xarxes socials de La Ribera Impulsa. (Linkedin, Facebook, Twitter i Instagram)

Els tallers han versat sobre diferents aspectes del màrqueting digital i s’han acoblat segons el nivell de digitalització dels assistents. S’han realitzat un total de 19 tallers fins hui. Algunes de les temàtiques que s’han impartit són:

• Google my business
• Xarxes socials (Facebook, Instagram, Linkedin)
• Market place vs ecommerce
• Com vendre més al turista
• Crea, dissenya i triomfa amb Canva per a negocis

Per una banda, s’ha donat a conéixer i impulsat el web www.marketriberadexuquer.es, un market place on els comerços i botigues de la Ribera poden vendre productes i serveis de manera gratuïta. Per altra banda, afavorim la digitalització dels comerços i al mateix temps impulsem la compra i els productes de proximitat.

Mitjançant videotelefonades i visites presencials s’ha realitzat un seguiment dels dubtes i consultes sobre màrqueting digital.

Cal destacar que la promoció del projecte del PATER s’està duent a terme gràcies a la web del Consorci de la Ribera, per tal d’aconseguir que el web siga un punt de trobada on trobar la informació del programa, inscriure’s a tallers formatius, poder descarregar manuals i material didàctic. També s’estan duent a terme els primers passos per a l’elaboració d’un repositori formatiu del material impartit en el programa de La Ribera Impulsa on s’elaboraran vídeos, infografies, documents i materials educatius organitzats per temàtiques.

Així mateix, es continua amb la redacció de notes de premsa sobre el projecte al mitjans de comunicació i la publicació del butlletí Labora d’Avalem Territori.

Leave a Reply